Αν για κάτι δε μπορείτε να παραπονεθείτε στο Android, αυτό είναι οι δυνατότητες παραμετροποίησης! Η Google μας έχει παραδώσει ένα λειτουργικό που μπορούμε στην κυριολεξία να του αλλάξουμε τα φώτα, από Background μέχρι γραμματοσειρές!
Όσο και να αλλάξεις όμως το Android σου, αυτό που συνήθως μένει ίδιο, είναι το Lockscreen, κυρίως επειδή δεν υπάρχουν πολλές επιλογές παραμετροποίησης, αλλα και επειδή σε γενικές γραμμές είναι λειτουργικό.
Εφαρμογές υπάρχουν αρκετές, όπως το GOLocker, WidgetLocker, Lockerpro, αλλά και πολλές πολλές εφαρμογές που αντιγράφουν το Lockscreen του iPhone, αλλα για να πω την αλήθεια καμιά ποτέ δε με έκανε να θέλω να αποχωριστώ το φιλόξενο lockscreen του Android. Εκτός απο το Active Lockscreen.
Αντίθετα με την πληθώρα των lockscreens που σας προσφέρουν άμεση πρόσβαση από τη κλειδωμένη συσκευή σας σε 4-8 εφαρμογές, το Active Lockscreen σας προσφέρει 4 διαφορετικές ομάδες εφαρμογών.
Τα πράγματα είναι απλά. Στο κάτω μέρος είναι το Lock icon ο οποίο μπορείτε να σύρετε σε όλη την οθόνη. Συρτέ το αριστερά για να ξεκλειδώσετε την οθόνη σας, και δεξιά για να (απ)ενεργοποιήσετε την αθόρυβη λειτουργία.
Από εκεί και πέρα πάνω ακριβώς από αυτά τα κουμπιά βρίσκονται οι 4 ομάδες εφαρμογών που σας ενδιαφέρουν: Τηλέφωνο, μηνύματα, κάμερα, και εφαρμογές.
Αν σύρετε το lock στο τηλέφωνο σας δίνετε η δυνατότητα να εκκινήσετε αμέσως την εφαρμογή του τηλεφώνου, ή να κάνετε κλήση σε μια απο τις τελευταίες επαφές που έχετε καλέσει. Αντί των τελευταίων επαφών μπορείτε να ορίσετε ορισμένες επαφές που καλείτε συχνά για να εμφανίζονται συνεχώς εκεί.
Αν επιλέξετε τα μηνύματα, μπορείτε από το Lockscreen να εκκινήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή έχετε στο κινητό σας που έχει να κάνει με SMS, Mail, και οποιαδήποτε άλλη μορφή γραπτής επικοινωνίας.
Η ομάδα της κάμερας, όπως θα περιμένατε έχει την κάμερα, αλλά και όποια άλλη εφαρμογή προβολής φωτογραφιών έχετε εγκατεστημένη.
Τέλος στο τελευταίο εικονίδιο μπορείτε όπως και στις επαφές να δείτε τις τελευταίες εφαρμογές που χρησιμοποιήσατε, ή να ορίσετε μέχρι 8 απο αυτές που χρησιμοποιείτε πιο συχνά για άμεση πρόσβαση.
Εκτός αυτών, το Active Lockscreen υποστηρίζει και αρκετά Plugins όπως το Facebook Feed τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν στο Google Play, ενώ υπάρχουν και αρκετά themes που αλλάζουν ριζικά την εμφάνιση του Lockscreen σας επίσης εντελώς δωρεάν μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της Google.
Στον τομέα των επιδόσεων, στο Galaxy Nexus που το δοκίμασα δεν είδα κάποια σημαντική καθυστέρηση, εκτός απο κανα δυο φορές που εμφανίστηκε καθυστερημένα η Lockscreen, ενώ η διαφορά στην κατανάλωση μπαταρίας 3 μέρες που το χρησιμοποιώ είναι απειροελάχιστη
To καλύτερο το αφήνω για το τέλος, αφού το Active Lockscreen είναι εντελώς δωρεάν!
[app]com.celltick.lockscreen[/app]
[…] Active Lockscreen Για αυτό δε χρειάζεται να πώ και πολλά, τα είχαμε πει λίγο παλιότερα […]