To Xiaomi Mi Max ήταν ανέλπιστα επιτυχημένο, τουλάχιστον στα μάτια μου, αφού παρότι μιλάμε για μια συσκευή 6.4″, που φλέρταρε αρκετά με τα Tablet, κατάφερε να αποκτήσει το δικό του κοινό, και να κατακτήσει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς απο οτι θα υπολόγιζε κανείς όταν ανακοινώθηκε. Έτσι ο ερχομός του Xiaomi Mi Max 2 ήταν σχεδόν αυτονόητος, για μια ακόμα φορά ομως, η Xiaomi κάνει μισές δουλειές.
Από πλευράς σχεδιασμού, το Mi Max 2 ακολουθεί σχεδόν κατά γράμμα τις σχεδιαστικές γραμμές του πρώτου μοντέλου, με μοναδική διαφορά, τα μικρότερα περιθώρια.
Η οθόνη παραμένει στις 6.44″ με ανάλυση Full HD, ενώ η μεγάλη απογοήτευση έρχεται απο τον επεξεργαστή, εκεί που η Xiaomi για μια ακόμα φορά επιλέγει τον λιτοδίαιτο μεν, τίποτα το ιδιαίτερο δε, Snapdragon 625, έναντι των Mid-range προτάσεων της εταιρίας, όπως το Snapdragon 652, ή ο νεότερος και πολύ ισχυρός Snapdragon 660.
Ευτυχώς, ακόμα και η βασική έκδοση πλέον, έρχεται με 4GB RAM, με 64GB μνήμης, ενώ υπάρχει και μια έκδοση με 4GB/128GB αν σας ενδιαφέρει η έξτρα χωρητικότητα.
Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της συσκευής είναι η κάμερα της, αφου το Xiaomi Mi Max 2 έχει τον Sony IMX386 στα 12MP, που αν δε σας λέει κάτι σαν όνομα, είναι ο ίδιος αισθητήρας με αυτόν του Xiaomi Mi6, To μέγεθος του Pixel έχει αυξηθεί στα 1.25um για καλύτερες επιδόσεις στο λίγο φως, ενώ η κάμερα συνοδεύεται και απο διπλό LED Flash, PDAF, και dynamic range adjustment
Ένα τεράστιο (pun intented) θετικό χαρακτηριστικό του Xiaomi Mi Max 2 είναι η θηριώδης(εντάξει, σταματάω) μπαταρία 5300mAh, η οποία μπορεί να χαρίσει γιγαντιαία(δεν το κάνω επίτηδες) αυτονομία, σε συνδυασμό με την ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας του Snapdragon 625.
Σύμφωνα με τα μάλλον αναληθή δεδομένα της Xiaomi, το Xiaomi Mi Max 2 μπορεί να αντέξει 18 ώρες αναπαραγωγής βίντεο, 9 ώρες παιχνιδιού, 57 ώρες ομιλίας, και 10 ημέρες(ΗΜΕΡΕΣ) αναπαραγωγής μουσικής.
Ακόμα και οταν καταφέρετε να του τελειώσετε την μπαταρία ομως, η αναπλήρωση δεν πρόκειται να σας δημιουργήσει πρόβλημα, αφού μέσω της USB Type-C θύρας και του Quick Charge 3.0, μια ώρα φόρτισης, φτάνει για να επανακτήσει το 68% της φόρτισης της η μπαταρίας.
Στον τομέα του Software, θα βρείτε φυσικά την MIUI 8.2, βασισμένη στο Android 7.1, με αρκετές βελτιώσεις απο πλευράς των κινέζων, για ευκολότερη χρήση της συσκευής είτε με το ένα, είτε και με τα δύο χέρια.
Εξ’ορισμού, το Xiaomi Mi Max 2 έχει συγκεκριμένη αγορά που στοχεύει, η οποία είναι και αρκετά περιορισμένη, λόγο μεγέθους.
Ο αδύναμος επεξεργαστής που επέλεξε η Xiaomi μπορεί να πολλαπλασιάζει την αυτονομία σε σχέση με τις άλλες λύσεις, αλλα ουσιαστικά αποτελεί υποβάθμιση απο το πρώτο μοντέλο σε απόλυτες επιδόσεις, την ώρα που στην αγορά υπάρχουν πολύ καλύτερα SoC για να επιλέξει η Κινέζικη εταιρία, ακόμα και αν κάτι τέτοιο θα ανέβαζε λίγο το κόστος.
Η σειρά Mi Max αποτελεί τα Mid-range Phablets της Xiaomi, και ενώ οι Κινέζοι σε κάμερα και αυτονομία δίνουν περισσότερα απο οτι θα περίμενε κανείς, στο SoC τα χαλάνε, αφήνοντας για ακόμα μια φορά τους χρήστες διχασμένους για μια συσκευή τους.
Το Xiaomi Mi Max 2, θα κυκλοφορήσει 1η Ιουνίου στην αγορά της Κίνας, και εκει θα κοστίζει περίπου $250 για την έκδοση με τα 64GB ROM και περίπου $290 για αυτή με τα 128GB μνήμης.
Αυτές τις τιμές φυσικά θα αργήσετε να τις δείτε σε μεταπωλητές, οπότε υπολογίστε $50-$60 παραπάνω, τουλάχιστον στην αρχή.