Φέτος η χαρά μου είναι τριπλή, αφού οι τρείς απο τις τέσσερις μεγάλες ανακοινώσεις της MWC 2016 περιελάμβαναν συσκευές με οθόνη μέσα στο μαγικό όριο των 5-5.2″. Φυσικά οι επιλόγές σε συσκευές 5″ εξακολοθούν να είναι αισθητά λιγότερες, για αυτό και ακόμα μια επιλογή όπως του Oukitel K4000 Pro είναι παραπάνω απο ευπρόσδεκτη.
Για όσους δυσκολεύεστε με τα αυτονόητα, το Oukitel K4000 pro, είναι η Pro έκδοση.. του Oukitel K4000.
Βλέποντας την απορία στα μάτια σου αγαπητέ αναγνώστη, θα απαντήσω πρώτος στο ερώτημα σου. ΤΙ κάνει αυτή την έκδοση ,PRO? Τίποτα. Απλά έχει μεγαλύτερη μπαταρία.
Για ακόμα μια φορά πριν προχωρήσω, πρέπει να βγάλω το καπέλο σε τμήμα μάρκετινγκ Κινέζικης εταιρίας, αφού οι άνθρωποι της Oukitel, αποφάσισαν μετά απο ώριμη σκέψη να χρησιμοποιήσουν το μότο: K4000: Pro Tougher And Longer(σκληρότερο και μακρύτερο) στην διαφημιστική καμπάνια της συσκευής τους. Άξιοι!
Εμφανισιακά η συσκευή είναι ίδια και απαράλαχτη, με την ίδια οθόνη 5″ HD ανάλυσης με την κάλυψη απο γυαλί 2.5D που χαρίζει μια αρκετα ελκυστική πρόσοψη, στο, κατα τα άλλα, άτολμο σχεδιαστικά κινητό της Oukitel.
Το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται εκει που φανταζόσασταν, αφού μια συσκευή που έχει σκαρί για οθόνη 5″ και μπαταρία 4600mAh (με Quick Charge αυτή τη φορά) κάπου θα πρέπει να τη χωρέσει, με αυτό το κάπου να προδίδεται απο τα 12 και κάτι χιλιοστά πάχους, τα οποία φυσικά δεν είναι πρόβλημα και εύκολα μπορείτε να τα αποδεχθείτε σε αντάλλαγμα με την κορυφαία αυτονομία που προσφέρει το Oukitel K4000 Pro.
Αυτό που θα χρειαστεί προσπάθεια, είναι τα 208 γρ.(επαναλαμβάνω ολογράφως, διακόσια οκτώ) γραμμάρια που ζυγίζει η συσκευή, κάτι που θα σας ξενίσει αρκετά στην πρώτη της επαφή με το χέρι σας.
Και εντός, η συσκευή δεν έχει αλλαγές απο τον προκάτοχο της, με τον τετραπύρηνο Mediatek MT6735P στο 1.0Ghz και 2GB RAM, με το Oukitel K4000 Pro να προσφέρει και 16GB ενσωματωμένης μνήμης για πάσα χρήση και πάσα… αποθήκευση.
Αν ο χώρος δεν επαρκεί, έχετε τη δυνατότητα να τον επεκτείνετε με μια καρτούλα MicroSD, η οποία μάλιστα δεν αντικαθιστά μια απο τις 2 SIM, κάτι που ζητάνε αρκετοί.
Και στον τομέα της κάμερας τα πράγματα είναι πανομοιότυπα, οπότε παίρνω την άδεια απο τον συγγραφέα του αρχικού άρθρου (εμένα) να αντιγράψω τα όσα αναφέρει για την κάμερα του K4000:
Η κεντρική κάμερα της συσκευής έχει φακό της Sony 8.0MP με τα 13MP που διαφημίζονται να είναι αποτέλεσμα Interpolation, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με την εμπρόσθια Selfie/videocall-κάμερα. της οποίας τα 2.0MP αυξάνονται μέσω Software στα 5.0MP.
Συνοδεία της κεντρικής κάμερας θα βρείτε και ένα μονό LED Flash.
H συνδεσιμότητα της συσκευής χωρίς να είναι κορυφαία έχει ολα τα απαραίτητα κομφόρ, με Dual SIM Standby κεραία, την 800άρα μπάντα του 4G διαθέσιμη, κάτι που απασχολεί αρκετούς συνδρομητές της Wind, Bluetooth 4.0, Wifi 802.11 b/g/n, GPS και μια θύρα USB 2.0 με OTG.
Το Oukitel K4000 Pro κυκλοφορεί με το Android 5.1 στο ρόλο του μαέστρου, με την Oukitel να έχει ανακοινώσει οτι αρχές Μαρτίου θα ξεκινήσει η αναβάθμισης της συσκευής σε Android 6.0
To K4000 Pro μπορεί να μην είναι η πιο εντυπωσιακή συσκευή που έχετε δει, και σίγουρα δεν είναι η πιο κομψή, παρόλα αυτά είναι μια συσκευή 5″ με αυτονομία που αναμένετε φανταστική, παρά τα αρνητικά που φέρνει μαζί του κάτι τέτοιο.
Επίσης η Oukitel είναι κατα τη γνώμη μου μια απο τις καλύτερες “μικρές” κινέζικες εταιρίες, που κατασκευάζει και πουλάει τιμιότατα και αξιόπιστα κινητά τηλέφωνα, με την επερχόμενη αναβάθμιση των νεότερων κινητών της σε Android 6.0(Κ4000 Pro, K6000, K10000) να είναι ένα μικρό δείγμα μόνο της -μικρής έστω- προσοχής που δίνει η κινέζικη εταιρία, σε σημαντικές λεπτομέρειες που οι ανταγωνιστές της αγνοούν επιδεικτικά(ΝΑΙ ELEPHONE, ULEFONE, ZOPO ΣΑΣ ΚΟΙΤΑΩ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΜΗ ΣΚΥΒΕΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ)
Και αν η προσωπική μου άποψη για την Oukitel δε σας λέει το παραμικρό(και καλά κάνει) το 109€ που κοστίζει το Oukitel k4000 Pro σε συνδυασμό με τα όσα προσφέρει είναι αρκετά καλός λόγος για να του ρίξετε μια ματιά παραπάνω.
Αποκτήστε το Oukitel K4000 Pro