ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΣΗΜΕΡΑ. Πάμε κατευθείαν στο ψητό.
Plane Finder – Flight Tracker
Έχει δεί ποτέ ένα αεροπλάνο να περνάει απο πάνω σου, και να αναρωτηθείς που στο καλό πάει; Από που ξεκίνησε; Που θα φτάσει; Είχε καθυστέρηση; Σε τι ύψος πετάει; Αν ναι, πρέπει να σου πω ότι γενικά είσαι λίγο περίεργος, και καλά θα κάνεις να αφήσεις τα αεροπλάνα ήσυχα, ΑΛΛΑ η λύση στο πρόβλημα σου, ακούει στο όνομα Plane Finder – Flight Tracker.
Με την εν λόγω εφαρμογή, μπορείτε να δείτε όλες τις ενεργές πτήσεις παγκοσμίως, να δείτε σε ποιο σημείο του πλανήτη βρίσκεται, που πάει, το υψόμετρο πτήσης, ΑΚΟΜΑ και τον αν έχει καθυστερήσει σύμφωνα με το πρόγραμμα του ή όχι.
Γιατί να το κάνετε αυτό θα μου πείτε; Ο μόνος λογικός λόγος που μπορώ να σκεφτώ, είναι για να δείτε πότε θα προσγειωθεί ένα αεροπλάνο που μεταφέρει κάποιον που πρέπει να παραλάβετε. Λογικά θα υπάρχουν και άλλοι -παράλογοι- λόγοι.
Flex: Multi-Speed Auto Scroll
Αυτή τη δεύτερη εφαρμογή την ανακάλυψα ψάχνοντας έναν τρόπο να κάνει Scroll αυτόματα το κινητό σε Twitter και 9GaG ,όσο ξυρίζομαι, πλένω δόντια, πλένω πιάτα, και γενικά κάνω κάτι που έχει και τα δύο χέρια απασχολημένα.
Το Flex είναι πανεύκολο στην χρήση, μπορεί να κάνει αυτόματα Scroll προς τα πάνω ή προς τα κάτω, ενώ έχει και πανεύκολη ρύθμιση της ταχύτητας του σκρολαρίσματος, κάτι που το κάνει ακόμα πιο χρήσιμο. Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι θα το κατεβάσετε για τίποτα Tiktok και Instagram, και νομίζω ότι θα σας βολέψει αρκετά.
Charge Alarm
To Charge Alarm είναι μια εφαρμογή που μπορεί να σας φανεί ΠΟΛΥ χρήσιμη, εκτός… και αν την έχετε ήδη. Πολλά Android Skins κάνουν πλέον απο μόνα τους αυτό που κάνει το Charge Alarm, περιορίζοντας το επίπεδο φόρτισης στο 80-90% για να αποφύγετε την υπερφόρτιση της μπαταρίας, που συνήθως έχει ως αποτέλεσμα αυξημένη θερμοκρασία, κάτι που έχετε καταλάβει , ελπίζω, μέχρι τώρα, οτι είναι οτι χειρότερο για τη μπαταρία σας(οι μεγάλες θερμοκρασίες εννοώ).
Το Charge Alarm απο την πλευρά του, δεν μπορεί να σταματήσει τη φόρτιση, δεν έχει μαγικές ικανότητες, αλλα όταν η μπαταρία της συσκευής φτάσει στο όριο που θα ορίσετε, αρχίζει να γκρινιάζει για να το βγάλετε απο την πρίζα.
Απλό και αποτελεσματικό!
Mapapers
Αξίζει μια θέση εδώ, μόνο και μόνο για το όνομα του. MA Papers, ή MAPA PERS, όπως και να το διαβάσετε, το όνομα είναι ένα ναυάγιο, και για κάποιο λόγο ήθελα να το γράψω, σαν ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη αυτού που το διάλεξε. Βέβαια, εγώ διάλεξα το Angroid, οπότε δεν είμαι σε θέση να μιλάω, αλλα αυτός δεν το ξέρει.
Το μαπάπερς, είναι μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να μετατρέψετε τον χάρτη της περιοχής που ζείτε, ή οποιαδήποτε άλλης περιοχής σε Wallpaper, και να στολίσετε το κινητό σας! Θέλετε ένα Wallpaper με τη γειτονιά σας; Με το κέντρο του Λας Βέγκας; Το κέντρο του Λας Πάλμας; Το κέντρο του Λας ίθι; (συγνώμη έπρεπε)
Διαλέγετε χάρτη, διαλέγετε στυλ απεικόνισης, το αποθηκεύετε, και το ορίζετε ως Background. Ίζι πίζι.
Goaly
Παρά το όνομα του, το Goaly δεν έχει να κάνει με τερματοφύλακες, αλλα με στόχους. Με τη βοήθεια του, μπορείτε να ορισετε στόχους, για να κάνετε χρήσιμα πράγματα στη ζωή σας (να διαβάσετε, να γυμναστείτε, να φάτε ολες τις γεύσεις απο σοκολάτες Milka και Break μπορείτε να βρείτε) και το Goaly αναλαμβάνει να σας τα θυμίσει.
Η τεράστια διαφορά του σε σχέση με τις χιλιάδες παρόμοιες εφαρμογές, που όλοι έχουμε εγκαταστήσει, και κανείς μας δε χρησιμοποίησε τελικά (σαν αυτές που σημειώνεις θερμίδες) είναι ότι το Goaly , προσθέτει τους στόχους αυτούς στο ημερολόγιο της συσκευής σας! Βρίσκει κενά διαστήματα ανάμεσα σε άλλες δουλειές που έχετε σημειώσει, και στριμώχνει ακόμα περισσότερες δουλειές. Αυτές βέβαια έχουν σκοπό να σας κάνουν καλύτερους άνθρωπους, οπότε αξίζει τον κόπο.
Dawn – AI Generated Art
Και εδώ έχουμε μάλλον την πιο ενδιαφέρουσα εφαρμογή της λίστας.
To Dawn , είναι μια έκδοση του καταπληκτικού (και λίγο τρομακτικού) DALL·E 2 και μπορεί να αποτυπώσει σε ζωγραφιές τις πιο περίεργες σκέψεις σας, με τη βοήθεια του τεχνητής νοημοσύνης.
Εσείς επιλέγετε τις λέξεις κλειδιά (γάτα ρομπότ, που παίζει μπάσκετ με τον ironman) επιλέγετε το στυλ ανάμεσα σε δεκάδες διαφορετικά στυλ ζωγραφικής, και λίγα δευτερόλεπτα μετά, έχετε την εικόνα που περιγράψατε!
Έχει Free έκδοση, με ελάχιστους περιορισμούς, με τον σημαντικότερο απο αυτόν να είναι οτι οι εικόνες που θα δημιουργήσετε αποθηκεύονται με το logo του Dawn, Αν δε θέλετε να συμβεί αυτό, μπορείτε να πληρώσετε για την Pro έκδοση.
Open App Scheduler
Παίζετε ένα απο αυτά τα παιχνίδια που σας επιβραβεύουν οταν τα ανοίγετε καθημερινά; Έχετε χάσει ένα μεγάλο έπαθλο γιατι την ΕΙΚΟΣΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 30, ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΤΕ (κλαψ); Αν ναι, το Open App Scheduler έρχεται να σώσει τη μέρα.
Επιλέγετε ποια εφαρμογή θέλετε να ανοίξει, πότε να την ανοίξει, και κάθε πότε να την ανοίγει, και το Open App Scheduler αναλαμβάνει να μη σας ξαναβρεί ποτέ αυτό το κακό.
Wonderous
Εκπαιδευτική εφαρμογή η επόμενη, αφού το Wonderous, σας προσφέρει λεπτομερέστατες πληροφορίες, και πολλές φωτογραφίες σχετικά για τα 8 θαύματα του κόσμου.
Κύρια χαρακτηριστικά για καθένα από τα 8 θαύματα:
• Πληροφορίες ιστορίας, κατασκευής και τοποθεσίας
• Πρόγραμμα προβολής φωτογραφιών με όμορφες εικόνες πλήρους οθόνης
• Αντικείμενα με συγκεκριμένη τοποθεσία από τη συλλογή Open Access στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης
• Κρυμμένα συλλεκτικά αντικείμενα για να ανακαλύψετε
Note to Self
Να το πω; Θα το πώ. Το Note to Self είναι νομίζω ένα απο τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ App σημειώσεων που έχω δει ποτέ, ειδικά για ανθρώπους σαν και εμένα που έχουν συνεχείς σκόρπιες σκέψεις πάνω στο ίδιο θέμα.
Το Note to Self λειτουργεί περίπου σαν “Chat με τον εαυτό σου” και το UI του κινείτε στα ίδια πλαίσια.
Επιλέγετε το θέμα της σημείωσης, και μετά μπορείτε να προσθέτετε έξτρα μικρότερες σημειώσεις για αυτό το θέμα σαν να γράφετε σε Chat. Μπορείτε θα προσθέσετε απλές σημειώσεις κειμένου, ή να ηχογραφήσετε κάτι, ακόμα και να προσθέσετε φωτογραφίες, βάζοντας σε τάξη αυτό που έχετε στο μυαλό σας για το συγκεκριμένο θέμα.
Να πώ ότι είναι δωρεάν, χωρίς διαφημίσεις (εκτός αν τις έπιασε το adblocker) και δεν επικοινωνεί με ΚΑΝΕΝΑ server για να αποθηκεύσει τις σκέψεις σας. Οτι γράψετε, θα μείνει στο κινητό σας. Υπάρχει βέβαια η δυνατότητα να κάνετε backup και να το έχετε αποθηκευμένο κάπου, αλλα το αντίτιμο της ιδιοτικότητας, είναι οτι αν χάσετε η σπάσετε το κινητό σας, και δεν έχετε backup χάνετε τα πάντα.
Εγώ βρήκα μια απο τις βασικές εφαρμογές που θα χρησιμοποιώ απο εδώ και στο εξής. Ελπίζω να σας άρεσε τόσο πολύ και εσάς.
FreshWalls – 4K, HD Wallpapers
Λίστα εφαρμογών χωρίς App για Wallpapers δε θα μπορούσε να γίνει, κυρίως γιατι είναι πολλά και εύκολα και μπορώ να τα προσθέτω και να φαίνονται περισσότερες οι εφαρμογές. Αυτός είμαι, Τι περιμένατε απο μένα;
Το Freshwalls είναι μια φρέσκια πρόταση ( μπα πανάθεμά με , σκίζω σήμερα) στην κατηγορία με βασικό χαρακτηριστικό της, οτι περιλαμβάνει κατα βάση πολύ χρωματιστά Wallpapers, χωρισμένα σε αρκετές κατηγορίες, και με δυνατότητα επιλογής κατά χρώμα, κάτι που βρήκα εξαιρετικά εύχρηστο.
Dynamic Lock Screen iOS 16
Για το τέλος άφησα την εφαρμογή “ναι, αλλα γιατί”. Το Dynamic Lock Screen iOS 16 μπορεί να μετατρέψει το lockscreen της συσκευής σας, σε αυτό του iOS 16, πολλές επιλογές για να το κάνετε ακόμα και ολόιδιο, αφού έχει παρόμοια Fonts, δυνατότητα να βάλετε το κείμενο πίσω απο τη φωτογραφία, και άλλα τέτοια γραφικά.
Τσάμπα MB στη συσκευή σας, αλλα ξέρω οτι θα το κατεβάσετε όλοι. Και εγώ το κατέβασα. Είμαστε θύματα του μάρκετινγκ.