Επεξεργαστή που θα αναπτύξει η ίδια θα χρησιμοποιήσει στο Pixel 6 η Google !

0

To δρόμο της Apple της Samsung και της Huawei φαίνεται πως θέλει να πάρει η Google, αφού σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του 9to5Google, το επερχόμενο Pixel 6 δε θα έχει SoC της Qualcomm, αλλα το GS101 ή “Whitechapel” SoC.

Το Whitechapel SoC δεν εμφανίζετε για πρώτη φορά, αφού το είχαμε ξαναδεί στις αρχές του 2020, όταν είχαν εμφανιστεί και οι πρώτες φήμες για τις προσπάθειες της Google να κατασκευάσει τον δικό της επεξεργαστή, για τα Pixel και τα Chromebooks, με την Αμερικάνικη εταιρία να επιλέγει την Samsung για να εκτελέσει τα σχέδια της.

Με βάση την ίδια πηγή, οι πρώτες συσκευές που θα χρησιμοποιούν το WhiteChapel SoC θα κυκλοφορήσουν το 2021, με κάποια από τα έγγραφα που έκαναν την εμφάνιση τους να επιβεβαιώνουν ότι τα νέα Pixel θα έχουν στο εσωτερικό τους το GS101, το οποίο δεν αποκλείεται να έχει πάρει το όνομα του από τα αρχικά “Google Silicon”.

Στο έγγραφο αυτό ο επεξεργαστής αναφέρεται ως “Slider”, μια κωδική ονομασία που έχει εμφανιστεί και στον κώδικα της Google Camera.

Ο επεξεργαστής, δεν είναι η πρώτη φορά που η Google βάζει το χεράκι της στο Hardware. Κλασσικό παράδειγμα είναι ο Pixel Visual Core.

O Slider, κατασκευάζετε στο τμήμα παραγωγής ημιαγωγών της Samsung, με τη μέθοδο 5nm της Κορεάτικης εταιρίας, και σύμφωνα με τα όσα ξέρουμε από παλαιότερες διαρροές, ο επεξεργαστής αποτελείτε από 2 x Cortex A78 πυρήνες, συν 2 x Cortex A76, ενώ υπάρχουν και 4 ακόμα Cortex A55, και μαζί του θα υπάρχει και μια Mali GPU της ARM.

Με βάση τα παραπάνω, οι επιδόσεις του Slider ή GS101 ή Whitechapel, ή Πέτρου, θα είναι πιο κάτω από τις Flagship επιλογές της Qualcomm, αλλα λίγο πιο πάνω απο τη μεσαία κατηγορία, οπότε  υπολογίστε κάτι ΠΕΡΙΠΟΥ σαν τον Snapdragon 780G που πρωτοείδαμε στο Xiaomi Mi 11 Lite.

Αν αναρωτιέστε τώρα γιατί η Google μπαίνει σε τέτοια διαδικασία, οι απαντήσεις μπορεί να είναι αρκετές, αλλα οι κυριότερες αφορούν τη δυνατότητα που θα έχει πλέον η εταιρία να ελέγχει ΠΛΗΡΩΣ το hardware των συσκευών της, για βέλτιστή συνεργασία με το Software, αλλα και την δυνατότητα να αναβαθμίζει τις συσκευές της για όσο το επιθυμεί, χωρίς να πρέπει να βασιστεί στην Qualcomm για την δημιουργία και παροχή Drivers.

Φυσικά υπάρχουν και αρνητικά σενάρια, βάση των οποίων η Google θα μπορούσε να κλειδώσει σε μεγάλο βαθμό το οικοσύστημα της, προσφέροντας παρόμοια εμπειρία ασφάλειας αλλα περιορισμού με την Apple.

Θα είναι η απόφαση που θα αλλάξει την μοίρα της Google στην αγορά; Θα το μάθουμε, αργά η γρήγορα.

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo