Τo Xposed Framework, είναι μια απο τις πιο επαναστατικές κινήσεις στο Android “πίσω απο τις κουρτίνες” τα τελευταία χρόνια.
Με τη βοήθεια του, και τη συνδρομή αναρίθμητων modules που κυκλοφόρησαν για αυτό, οι λάτρεις της AOSP ή παρόμοιων “καθαρών” ROMS, μπορούν να αλλάξουν τα φώτα στο λειτουργικό της συσκευής τους, τόσο εμφανισιακά, όσο και σε επίπεδο λειτουργίας.
Ο λόγος που κατα βάση όμως, χρησιμοποιείται το Xposed οι πολλές προσθήκες ή αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στο UI του Android, χωρίς να ψάχνετε ή να δημιουργείτε ROMS που να περιέχουν ολα όσα θέλετε.
Το GravityBox είναι με διαφορά το πιο διάσημο Module για το Xposed, και ήταν και ο λόγος που αρκετοί χρήστες έμειναν αρκετό καιρό με την παλιότερη έκδοση Android, αφού το Xposed Framework και το Gravitybox κατ’επεκταση δεν ηταν συμβατά με το Android απο το 5.0 Lollipop και μετά.
Μετά την προ λίγων μηνών κυκλοφορίας ενός -beta- port του Xposed για το Android 5.0, τα περισσότερα απο το modules έχουν αρχίσει να μεταφέρονται και στη νέα έκδοση, με το GravityBox να παίρνει σειρά.
Όσοι ενδιαφέρεστε λοιπόν και έχετε μια συσκευή με Android 5.0 (με root φυσικα) μπορείτε αρχικά να εγκαταστήσετε -τη δοκιμαστική επαναλαμβάνω, έκδοση- του Xposed Framework, και την νέα έκδοση του Gravitybox.
Για όσους είστε νέοι στο άθλημα, να σας προειδοποιήσω οτι οι περισσότερες απο τις αλλαγές που προσφέρει το Gravitybox είναι για το “καθαρό” Android, κάτι που σημαίνει οτι όσοι έχετε συσκευές με πειραγμένο UI (Samsung, LG, HTC) είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσετε προβλήματα, οπότε ένα backup είναι πάντα καλοδεχούμενο.