Μέσω Social Media έγιναν το 25% από τις ηλεκτρονικές απάτες του 2021!

0

Μπορεί οι Scammers και οι απατεώνες να υπήρχαν πολύ πριν τα Social Media, και όλες τις Social πλατφόρμες που πλέον υπάρχουν με το κιλό, αλλα η άμεση επαφή που προσφέρουν υπηρεσίες, όπως το Facebook, το Twitter, το Instagram και άλλα παρόμοια Sites, βοήθησαν στον πολλαπλασιασμό των απατεώνων που τα εκμεταλλεύονται.

Σύμφωνα με την FTC, μάλιστα, οι πλατφόρμες αυτές έχουν αποδειχθεί πραγματικό χρυσορυχείο για τους Scammers, αφού το 1/4 των Online απατών , έχουν γίνει μέσω Social Media.

Μόνο το 2021, 95.000 άνθρωποι έπεσαν θύματα απάτης μέσω αυτών.

Αν οι αριθμός των θυμάτων σας φαίνεται μεγάλος, περιμένετε να ακούσετε τα κέρδη που καρπώθηκαν οι θύτες, αφού συνολικά από αυτές τις 95.000 απάτες, κατάφεραν να κερδίσουν περισσότερα από 770 εκατομμύρια δολάρια!

Ο αριθμός των θυμάτων μέσω Social Media έχει 18πλασιαστεί από το 2017, ενώ τα 770 εκατομμύρια αποτελούν αύξηση 300%  σε σχέση με τα περσινά νούμερα που απατεώνες διαφόρων ειδών είχαν αποσπάσει 258 εκατομμύρια δολάρια από τα θύματα τους.

Σας θυμίζω ότι αυτά τα νούμερα αφορούν το 25% από τις συνολικές απάτες!

Τα κρυπτονομίσματα σε περίοπτη θέση στις απάτες.

Μεγάλο μέρος από αυτές τις απάτες αφορούν το σχετικά φρέσκα, κρυπτονομίσματα, τα οποία είναι σε μεγάλο βαθμό αχαρτογράφητα νερά για τους περισσότερους, οπότε είναι εύκολο να πέσουν θύματα επιτήδειων, ειδικά από τη στιγμή που μαζί με τα Cryptos έρχονται υποσχέσεις για τεράστια κέρδη χωρίς σταγόνα ιδρώτα.

Η πιο συχνή απάτη αυτής της μορφής, είναι το να πείθουν τον κόσμο να επενδύσει σε αυτό το νέο σούπερ κρυπτονόμισμα που έχει την υποστήριξη του Elon Musk και του Bill Gates”, με αποτέλεσμα η τιμή του εν λόγω νομίσματος να εκτοξευθεί στην αρχή.

Αφού φτάσουν στο σημείο που θέλουν, οι δημιουργοί του νομίσματος, ξεπουλάνε τα δικα τους, και εξαφανίζονται, με το νόμισμα να πιάνει πάτο σε λίγες ημέρες, και όσους επένδυσαν να κλαίνε τα λεφτά τους.

Δεύτερη κατηγορία στις απάτες, είναι τα “κορόιδα του έρωτα” τους οποίους εξαπατούν ηλεκτρονικά τάζοντας τους αγάπες, και αφού πάρουν τα λεφτά, ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΗ/ΜΑΡΙΑ ΤΟΝ ΚΙΤΣΟ ΤΟΝ ΛΕΒΕΝΤΗ, και φυσικά έχουμε τις απάτες εμπορικής φύσης, όπως τα δικά μας κανόνια στα σκρουτζομάγαζα, που εισέπραξαν λεφτά, αλλα προϊόντα δεν έστειλαν.

Και μια υπενθύμιση για τα δικά μας

Μιλώντας για απάτες, να σας θυμίσω εδώ, οτι ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ PIN σας για να σας καταθέσει χρήματα. Αν σας ζητάνε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ, και το όνομα του κατόχου, φεύγετε τρέχοντας.

Επίσης, ποτέ, μα ποτέ, κανένας υπάλληλος τράπεζας, και καμία υπηρεσία της τράπεζας μέσω Email/SMS δε θα σας ζητήσει pin και one time password.

Τέλος ΠΟΤΕ, μια τράπεζα δε θα σας στείλει email να σας πεί οτι κλειδώθηκε ο λογαριασμός σας, και θέλει ξεκλείδωμα. Ακόμα και αν σας φαίνεται πραγματικό το email , ΠΑΝΤΑ καλείτε την τράπεζα σας για επιβεβαίωση.

[Πηγή]
Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo