Τα Google Pixel 7 και 7 Pro θα έρθουν με ελαφρώς βελτιωμένες οθόνες σε σχέση με τα Pixel 6.
Πρόσφατα, η Google, στο Ι/Ο της, μας έδωσε μια πρώτη ματιά στο πίσω μέρος και στα χρώματα των επερχόμενων Pixel 7 και 7 Pro. Αυτά που μάθαμε είναι ότι θα έρθουν με τον 2ης γενιάς Tensor SoC και αλουμινένιο camera bump. Το Pixel 7 θα βγει στα χρώματα Obsidian, Snow και Lemongrass, ενώ το 7 Pro στα ίδια αλλά αντί για το Lemongrass θα βγει σε ένα green Hazel.
Οι “μάστορες” του 9to5Google ξεψάχνισαν τον κώδικα του AOSP και ανακάλυψαν τις οθόνες που θα χρησιμοποιούνται στα Pixel 7 και για την ακρίβεια τους drivers αυτών.
Ο ένας έχει όνομα C10 ενώ ο άλλος P10 και αντιστοιχούν στις κωδικές ονομασίες των Pixel 7 και 7 Pro που είναι αντίστοιχα Cheetah & Panther.
Ξεκινώντας από το μικρότερο μοντέλο, το Pixel 7 θα έχει οθόνη ανάλυσης 1080 x 2400, FHD+ δηλαδή και ρυθμό ανανέωσης στα 90Hz. Από την άλλη το 7 Pro θα έχει οθόνη ανάλυσης 1440 x 3120, η οποία μεταφράζεται σε QHD+ και θα έχει ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz.
Με μια πρώτη ματιά, τα specs των οθονών των Pixel 7 μοιάζουν ίδια με αυτά των Pixel 6. Μάλιστα ανακάλυψαν επίσης ότι και τα panels θα είναι ακριβώς τα ίδια με των προκατόχων τους.
Μια αλλαγή είναι πως μόνο το απλό Pixel 7 θα έρθει με ελάχιστα μικρότερη οθόνη σε σχέση με το 6, με αποτέλεσμα το Pixel 7 να είναι συνολικά 1 χιλιοστό στενότερο και 2 χιλιοστά πιο κοντό.
Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι βρήκαν πως το Pixel 7 Pro θα έχει native 1080p mode για την οθόνη. Κάτι τέτοιο δε προκαλεί και μεγάλη έκπληξη καθώς έχει ανακαλυφθεί ότι το Android 13 θα έχει υποστήριξη για μείωση της ανάλυσης της οθόνης.
According to display drivers believed to be for the Pixel 7 Pro, there'll be a native 1080p mode exposed.
Android 13 very not coincidentally has a new setting page for resolution switching, which is very likely in preparation for this: https://t.co/xOniMEkL52 https://t.co/62tzoYeTOn pic.twitter.com/5Dpirr3V7d
— Mishaal Rahman (@MishaalRahman) May 27, 2022
Υπάρχει πιθανότητα το Pixel 7 Pro να δεχτεί μια μικρή αναβάθμιση στο hardware της οθόνης χωρίς όμως να διευκρινίζεται που ακριβώς.
[Πηγή]