Oukitel Z32 Smartwatch Review : Το ρολόι που όχι μόνο θέλει να αντικαταστήσει το κινητό σου, μπορεί κιόλας.
Στην αγορά θα βρείτε δύο βασικές κατηγορίες έξυπνων ρολογιών.
Από τη μία έχουμε τα πραγματικά έξυπνα ρολόγια που έρχονται με λειτουργικό σύστημα, που τους επιτρέπει να επεκταθούν, όπως για παράδειγμα τα ρολόγια με Android Wear, ή τα Apple Watches.
Η δεύτερη κατηγορία αφορά ρολόγια που έχουν συγκεκριμένες δυνατότητες από τον κατασκευαστή τους, και θα πρέπει να δεχτείτε οτι αυτές είναι, με τις συσκευές εδώ να ποικίλουν εξαιρετικά, αφού εδώ ανήκουν απο τα Smart Bands, και τα γνωστά “ρολόγια του τριαντάευρου”, μέχρι και πιο προχωρημένες λύσεις, όπως τα ρολόγια της Amazfit, ή τα πιο εξειδικευμένα Activity Trackers.
To Oukitel Z32 που θα σας παρουσιάσω σήμερα ανήκει στην πρώτη κατηγορία, με ένα μικρό αστερίσκο, αφού το λογισμικό του, δεν είναι κάποια ειδική έκδοση, αλλα το κλασσικό Android 7.1, το οποίο έχουν “Στρογγυλέψει για να χωρέσει στην οθόνη του Z32.
Χαρακτηριστικά Oukitel Z32
Μοντέλο: Z32
Υλικά κατασκευής: Δέρμα, κεραμικό, πλαστικό
OS: Android 7.1.1
CPU: MTK6739
RAM: 3GB
Ενσωματωμένη μνήμη: 32GB
Συνδεσιμότητα: Bluetooth 4.0, Wi-Fi, GPS, SIM
Οθόνη: LCD IPS 1.6 inch
Ανάλυση οθόνης: 400 x 400
Κάμερες : Dual Cameras : 2MP εμπρόσθια, και 8MP στο πλάι.
Βάρος: 0.0700 kg
Διαστάσεις (L x W x H): 26.00 x 5.00 x 1.50 cm
Στο πακέτο θα βρείτε το Smartwatch, τη βάση φόρτισης. USB καλώδιο, κατσαβίδι με 3 ακόμα βιδούλες και τα Manuals.
Σχεδιασμός
To ρολόι της Oukitel είναι πανέμορφο εξωτερικά, χωρίς φυσικά να παύει να είναι αρκετά χοντρό και ογκώδες. Γενικά το Oukitel Z32 δύσκολα θα δείξει έστω φυσιολογικό σε ενα γυναικείο χέρι, αφού είναι κομμένο και ραμμένο για μεγάλους καρπούς.
Παρότι η πρόσοψη του είναι φτιαγμένη από κεραμικό, το υπόλοιπο σώμα του ρολογιού, και η πλάτη του είναι από πλαστικό, κάτι που βοηθάει λίγο το βάρος του.
Η συσκευή έχει δύο κάμερες: Μια στην πρόσοψη στα 2MP, και μια στο πλάι στα 8MP, η οποία συνεχίζω να μην καταλαβαίνω ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ, πέρα από το να βγάλεις φωτογραφία κάποιον στα μουλωχτά.
Η μία στην πρόσοψη πάντως, έχει χρήσεις, αφού εκτός από τις βιντεοκλήσεις, υποστηρίζει και Face Unlock, τουλάχιστον στα χαρτιά δηλαδή, αφού στην πράξη η διαδικασία ξεκλειδώματος με το πρόσωπο σας, είναι ΠΟΛΥ εύκολο να αποτύχει, και για να αποκτήσετε μετά πρόσβαση στο ρολόι, θα χρειαστείτε PIN.
Και σας διαβεβαιώ ότι το να γράψετε έστω έναν 4ψηφιο PIN δεν είναι και ότι πιο εύκολο στο Z32.
Η πληκτρολόγηση είναι δύσκολη, παρότι στην πρόσοψη του Oukitel Z32 θα βρείτε μια πολύ μεγάλη οθόνη 1.6″, με ανάλυση 400×400, η οποία είναι πλήρως στρογγυλή, και με πολύ καλή απόδοση των χρωμάτων.
Αυτό που απογοητεύει εδώ, είναι οτι το IPS Panel του Z32 δεν έχει αρκετή φωτεινότητα για να δουλεύει απρόσκοπτα στον ήλιο, και πολλές φορές όσο ήμουν έξω, αναγκάστηκα να βρω λίγη σκιά για να διαβάσω την ειδοποίηση που έλαβα.
Στην πλάτη του, θα βρείτε ένα πορτάκι με βίδα, που κρύβει την υποδοχή για τη Nano SIM, έναν αισθητήρα καρδιακών παλμών, μέτριας ακρίβειας, και τα Pogo pins που συνδέεται μαγνητικά ο φορτιστής της συσκευής, που στην περίπτωση του Oukitel Z32 είναι λίγο ιδιαίτερος. Αλλα για αυτόν θα μιλήσουμε παρακάτω.
Τέλος, θα βρείτε τα δύο αρκετά μεγάλα κουμπιά ελέγχου στο πλάι, και ένα καφέ δερμάτινο λουράκι, που μπορείτε εύκολα να αλλάξετε με οποιοδήποτε συμβατικό λουρί 22mm της αγοράς.
Δυνατότητες
Αρκετά με την εμφάνιση του όμως, πάμε να δούμε τι μπορεί να κάνει το Oukitel Z32.
Όπως είπαμε, το ρολόι της Oukitel τρέχει μια πλήρη έκδοση του Android 7.1.1, με Playstore, κάτι που σας επιτρέπει να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε σχεδόν ολες τις εφαρμογές που θα βρείτε στο Google Play.
Φυσικά, μόνο οι προεγκατεστημένες είναι επανασχεδιασμένες, για βέλτιστη προβολή σε στρογγυλή οθόνη, αλλα από το Power Menu του Oukitel Z32, μπορείτε να γυρίσετε την προβολή σε τετράγωνο, μειώνοντας φυσικά κατά πολύ τη διαθέσιμη επιφάνεια, αλλα τουλάχιστον σε εντελώς ασύμβατες εφαρμογές, μπορείτε να κάνετε δουλειά έτσι.
Το Z32 όμως δε σας θυμίζει το τηλέφωνο σας, μόνο στο Android, αλλα και στο γεγονός οτι έρχεται με πλήρη εξάρτηση για κλήσεις.
Έχει μια υποδοχή για Nano SIM, με την κεραία του να υποστηρίζει μάλιστα και 4G (με το B20 ενεργό παρακαλώ) , και είναι εξοπλισμένο με δυνατό ηχείο και πολύ καλό μικρόφωνο, για να πραγματοποιείται κλήσεις απευθείας από αυτό.
Μάλιστα έχει και Bluetooth, οπότε μπορείτε να συνδέσετε ασύρματα Bluetooth ακουστικά πάνω του, για να κάνετε τις κλήσεις ακόμα πιο εύκολες.
Οι δυνατότητες διασύνδεσης του δε σταματάνε εκει όμως, αφού το Oukitel Z32 έχει WiFi ενώ δεν του λείπει ούτε το GPS!
Ένα πάαρα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό, είναι και το φορητό σημείο πρόσβασης , που σας επιτρέπει να μετατρέψετε το ρολόι σε Hotspot για να μοιράζει δεδομένα στις γύρω συσκευές.
Φυσικά η συσκευή δεν λειτουργεί μόνο Stand Alone, αλλα μπορεί να συνδεθεί και ως βοηθητική σε οποιοδήποτε τηλέφωνο με Android 6.0 και πάνω, μέσω της εφαρμογής Wiiwatch 2.0
Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, ΔΕΝ υποστηρίζεται Bluetooth Call, οπότε αν θέλετε κλήσεις απο το ρολόι, θα πρέπει να βάλετε SIM στο Smartwatch.
Το WiiWatch, συνδέεται εύκολα και σταθερά με το ρολόι, αλλα αντιμετωπίζει μερικά θεματάκια όταν του πέφτουν πάρα πολλές ειδοποιήσεις μαζί. Γενικά πάντως η συνεργασία του με το Oukitel Z32, κρίνεται κάτι παραπάνω από θετική
Ολα αυτά, αναλαμβάνει να τα τρέξει ένα MT6739 SoC της Mediatek, με την βοήθεια της Power VR GE8100 GPU και 3GB RAM.
O συνδυασμός αυτός, μαζί με τα 32GB ενσωματωμένης EMMC μνήμης, κάνει το Z32 σβέλτο. Πολύ πιο σβέλτο απο το Kospet Prime που είχε παρόμοιο hardware και έτρεχε ακριβώς το ίδιο λογισμικό.
Σε ότι αφορά τα Fitness Tracking χαρακτηριστικά, το Oukitel Z32 περιορίζονται στα απολύτως βασικά, με τον μέτριας ακρίβειας αισθητήρα καρδιακών παλμών, και το βηματομετρητή, με το λογισμικό του ρολογιού να υποστηρίζει και την καταγραφή 9 διαφορετικών αθλημάτων. Στα χαρτιά. Γιατί στην πράξη, ότι και να βάλετε, αυτό μετράει καρδιακούς παλμούς, και καταναλισκόμενες θερμίδες.
Αυτονομία/Μπαταρία
Τέλος έχουμε την μπαταρία. Εδώ τα πράγματα είναι λίγο περίεργα, αφού μπορεί η Oukitel να αναφέρει 1800mAH μπαταρία, αλλα δε μας λέει οτι ο αριθμός αυτός είναι άθροισμα.
Μέσα στο ρολόι, θα βρείτε μια μπαταρία 900mAh, η οποία βγάζει μια μέρα και κάτι ψιλά κανονικής προς βαριάς χρήσης, με τα πάντα ανοιχτά, εκτός του GPS.
Τα άλλα 900mAh, περιλαμβάνονται στη βάση φόρτισης του ρολογιού, η οποία παίζει το ρόλο του ασύρματου Power Bank.
Έχει αποσπώμενο USB καλώδιο, κάτι που σημαίνει ότι μπορείτε να την πάρετε μαζί, κάτι πολύ εύκολο, αφού είναι μικρό και στρογγυλό, και όταν το Z32 σας αρχίζει να παραδίδει πνεύμα, να το βγάζετε, και να το κοτσάρετε πάνω του, για να του γεμίσει τη μπαταρία, δίνοντας σας άλλη τόση αυτονομία.
Η φορτιση του ρολογιού και της βάσης μαζί διαρκεί κανα δίωρο, οπότε σίγουρα δεν είναι πρόβλημα.
Ετυμηγορία
Για να φτάσουμε και σε ένα συμπέρασμα τώρα, το Oukitel Z32 σίγουρα δεν είναι για όλους. Όσοι ψάχνετε ένα πραγματικά ΕΞΥΠΝΟ ρολόι, και σας ενδιαφέρει να έχετε μια συσκευή που μπορεί με χαρακτηριστική άνεση να αντικαταστήσει το τηλέφωνο σας, τότε έχετε βρει αυτό ακριβώς που ψάχνετε.
Για την ακρίβεια, νομίζω οτι το ιδανικό σενάριο χρήσης για το Z32, είναι το να αντικαταστήσει το δεύτερο κινητό σας, αφού σίγουρα δεν είναι αρκετό από μόνο του για να σας κάνει να ξεχάσετε το κύριο τηλέφωνο σας, και μπορεί να κάνει όλα όσα θέλετε από ένα βοηθητικό κινητό, χωρίς να το κουβαλάτε γύρω γύρω, θα είναι πάντοτε στον καρπό σας.
Αν ψάχνετε για κάτι ποιο απλό, που θα αποτελεί το δεξί χέρι του κινητού σας, το Amazfit GTR Lite, νομίζω οτι είναι η πιο VFM επιλογή, με διαφορά αυτή τη στιγμή.
Το Oukitel Z32 μπορεί να γίνει δικό σας απο το Gearbest, με τιμή γύρω στα 130€ η οποία νομίζω πως είναι αρκετά δικαιολογημένη, οπότε οποιαδήποτε προσφορά το ρίχνει έστω και ελάχιστα από εκεί, το κάνει να αξίζει ακόμα περισσότερο.
[calloutangr header=”Αποκτήστε το Oukitel Z32 4G Smartwatch” subheader=”Απο το Gearbest ” url=”https://www.gearbest.com/smart-watch-phone/pp_009262812614.html?wid=1349303&lkid=78766497″]