Σε γενικές γραμμές το Gmail κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά στο να φιλτράρει και να μην μας δείχνει spam mails.
Υπάρχουν όμως και φορές που ο αλγόριθμος τα παίζει ολίγον τι και εκείνο το σημαντικό e-mail από την ασφαλιστική εταιρεία που σε ειδοποιεί για οφειλές (τυχαίο παράδειγμα) δεν ήρθε ποτέ.
Κι όμως ήρθε, απλά πήγε στα spam κι επειδή κι εσείς, όπως και το υπόλοιπο 99% του κόσμου, δεν κοιτάτε/με ΠΟΤΕ τα spam, ήρθε η ώρα να δούμε έναν εύκολο τρόπο ώστε να μην επαναληφθεί αυτό.
Κατ’ αρχάς πρέπει να ορίσετε μόνοι σας ποια e-mails φίλων, συνεργατών, υπαλλήλων, συναδέλφων κτλ είναι σημαντικά για εσάς και δεν πρέπει/δεν θέλετε να τα χάνετε.
Στη συνέχεια θα πρέπει να κάνετε το ίδιο και για domains από e-mail, για παράδειγμα από τη δουλειά σας.
Κάποια σίγουρα δεν θα μπορείτε να τα μαντέψετε, αλλά όταν θα έρθει η ώρα να γίνει το “κακό” τότε θα ξέρετε τον τρόπο να προσθέσετε και το συγκεκριμένο mail στη λίστα.
Πάμε να δούμε τον τρόπο. Πρώτα-πρώτα πηγαίνουμε στις ρυθμίσεις του gmail μας που βρίσκονται πάνω δεξιά, στο γνωστό “γρανάζι”.
Το πατάμε και τότε πάνω-πάνω, στην οθόνη που ανοίγει, θα δείτε το κουμπί “Δείτε όλες τις ρυθμίσεις”. Αυτό θέλουμε να πατήσουμε.
Μετά ανοίγει μια άλλη – πολύ μεγαλύτερη – οθόνη ρυθμίσεων, το μενού της οποίας είναι όπως πάντα στο πάνω μέρος.
Ανοίγει από default στο “Γενικά” εμείς όμως θέλουμε να πάμε στο “Φίλτρα και αποκλεισμένες διευθύνσεις”
Το πατάμε και μας ανοίγει το επόμενο παράθυρο, στο οποίο λογικά – όπως φαίνεται και στη φωτό – δεν θα έχετε κανένα e-mail ή domain.
Εδώ είναι που θα “χτίσουμε” σιγά-σιγά τη λίστα με τα σημαντικά mail που ποτέ πια δεν θα ξαναπάνε “καταλάθος” λόγω του αλγορίθμου στα spam.
Πατάμε “Δημιουργία νέου φίλτρου” και μας ανοίγει η παρακάτω οθόνη.
Μας ενδιαφέρει φυσικά το “Από”. Εκεί θα βάλετε το e-mail του συνεργάτη, φίλου κτλ ή αν θέλετε θα βάλετε γενικά ένα domain. Για παράδειγμα το “@angroid.gr”.
Μόλις προσθέσετε το mail, πατάτε “Δημιουργία φίλτρου” και… βουαλά! Ποτέ πια ένα σημαντικό mail δεν θα καταλήξει στα spam!
Συμβουλή: Επισκεφθείτε τώρα τα spam στο μέιλ σας και δείτε ποια σημαντικά για εσάς mail έχουν πάει εκεί, ώστε να τα προσθέσετε στο φίλτρο αυτό 😉