Η Homescreen της συσκευής σας είναι αυτή που αντικρίζετε τις περισσότερες φορές , με αποτέλεσμα να τη βαριέστε εύκολα.
Καλή η αλλαγή Wallpaper, καλή και η επιλογή ενός ασυνήθιστου Launcher αλλά εδώ που τα λέμε, η τεράστια δύναμη του Android δεν είναι άλλη απο τις ατελείωτες δυνατότητες παραμετροποίησης.
Ας δούμε λοιπόν πως μπορείτε να δημιουργήσετε αρχικές οθόνες, που θα ταιριάζουν απόλυτα στο γούστο σας.
Επειδή δεν είμαστε όλοι καλλιτέχνες
Από κάπου θα πρέπει να αντλήσετε έμπνευση. Για να πω την αλήθεια, και εγώ γράφω όλο αυτό το σεντόνι που ακολουθεί ορμώμενος από το
Mycolorscreen(θα τα πούμε παρακάτω). Εκεί ανακάλυψα ότι οι επιλογές για το Android είναι πραγματικά αμέτρητες, και καλύπτουν όλα τα γούστα.
Το θέλετε λιτό και απέριττο; Η είστε φαν του “όσο περισσότερα τόσο καλύτερα”; Δόξα το θεό υπάρχει υλικό για όλους.
Για να εμπνευστείτε λοιπόν μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε μια από τις παρακάτω πηγές.
Με διαφορά η καλύτερη πηγή, αφού εκτός του οτι πρόκειται για ένα Site αφιερωμένο για αυτό και μόνο αυτό τον σκοπό, στις περισσότερες των περιπτώσεων σε κάθε Style περιέχοντε εκτός από οδηγίες, ποια Widgets έχει χρησιμοποιήσει ο δημιουργός του για να τα πετύχει.
XDA-Developers
Αν μπείτε στο Thread του κινητού σας στο XDA, σίγουρα θα βρείτε ένα θέμα όπου όλοι θα παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους.
Myphone
Αντίστοιχη περίπτωση με το XDA, αλλά σε ελληνικό Forum.
Lifehacker
Εδώ μπορείτε να δείτε αρκετά Homescreens τα οποία όμως δεν περιέχουν όλα τα στοιχεία δημιουργίας τους.
Αφού λοιπόν βρήκατε την έμπνευση τώρα μας λείπει ο τρόπος.Για να δούμε τα εργαλεία που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε μια ολοκαίνουργια αρχική οθόνη που θα ζηλεύουν όλοι!
Launcher.
Εδώ οι επιλογές είναι πολλές. Ποιος είναι ο καλύτερος Laucher για το Android; Αυτό είναι καθαρά θέμα του χρήστη, για αυτό μπορείτε να δοκιμάσετε μερικούς για να δείτε ποιος ταιριάζει στα ..χνώτα σας!
Κατ’εμε ο καλύτερος Launcher για Android. Πολλές επιλογές για πλήρη παραμετροποίηση, συνεχείς αναβαθμίσεις, ενώ είναι και ένας απο αυτούς που προτιμάτε πολύ συχνά για τα Styles που θα βρείτε λόγο των πολλών επιλογών του. Στα θετικά του τα Gestures που δέχεται αν αγοράσετε την Prime έκδοση
Go Launcher EX
Καλός Launcher με αρκετές επιλογές και αυτός, αλλά έχει το κακό ότι έρχεται φορτωμένος με ένα σωρό έξτρα “Go-πράματα”. Στα θετικά του, τα GO Widgets τα οποία σε πλειοψηφία είναι πολύ όμορφα και μπορείτε να βασιστείτε πάνω τους, αλλά και το ότι είναι εντελώς δωρεάν.
Apex Launcher [pro έκδοση]
Γρήγορος παραμετροποιήσιμος, με πολλές χρήσιμες επιλογές για Custom Styles.
Zeam Launcher
Αν προτιμάτε τα μινιμαλιστικά Styles ο Zeam είναι ότι πρέπει, αφού πρόκειται για τον πιο ελαφρύ και συνάμα λιτό και απέριττο Launcher για Android. Ξεχάστε τα Animation ξεχάστε τις ομορφιές. Όλα εδώ είναι ρυθμισμένα για να προσφέρουν απλότητα και ταχύτητα.
Bazooka Launcher
O Bazooka είναι βασισμένος στον Trebuchet Launcher που συνοδεύει τις ROM της Cyanogenmod, με μια ειδοποιό διαφορά. Μπορεί να δεχτεί τα Themes του MIUI Home, κάνοντας τον πραγματικά αγνώριστο με 2-3 βήματα.
Εκτός από αυτούς μπορείτε αν δοκιμάσετε και τους QQ Laucher, ADW Launcher , η τον Next Launcher
Lockscreens
Αφού θα αλλάξετε που θα αλλάξετε ολη την αρχική οθόνη, καλό θα ήταν να αλλάζατε και το Lockscreen. Και εδώ οι επιλογές σας είναι αρκετές
Active Lockscreen
Για αυτό δε χρειάζεται να πώ και πολλά, τα είχαμε πει λίγο παλιότερα
Go Locker
Το Go Locker έχει ένα σωρό διαφορετικά themes που μπορούν σε δευτερόλεπτα να κάνουν αγνώριστη τη Lockscreen σας. Δυστυχώς τα αρκετά απο τα ωραιότερα Skins είναι επί πληρωμή, ενώ αρκετές φορές η εφαρμογή αποδεικνύεται αργή. Τέλος καλό θα ήταν να το συνδυάσετε μόνο με Go Launcher καθώς η συμβατότητα τους είναι όπως είναι λογικό αυξημένη.
WidgetLocker
Είναι απο τους δημιουργούς του Nova Launcher και πραγματικά έχει αμέτρητες επιλογές. Δυστυχώς δεν έχει δωρεάν έκδοση, ενω΄και αυτή ορισμένες φορές αποδυκνείετε αργή.
Εικονίδια
Οι περισσότεροι από τους Lauchers που αναφέραμε από πάνω, σας προσφέρουν τη δυνατότητα να αλλάξετε εικονίδια. Συνήθως είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε εικονίδια που ταιριάζουν με το Background σας για μια πιο σωστή εμφάνιση.
Tα εικονίδια μπορείτε να τα βρείτε από:
- Icon Packs στο Google Play
- Στο XDA-Developers(ψάξτε για τα Threads που ξεκινανε με το [icons]
- DevianARt
- Και φυσικά το Google
Wallpapers
Όλα ξεκινούν και τελειώνουν με αυτά! Όλο το υπόλοιπο στυλ πρέπει να συμφωνεί με το Wallpaper που θα επιλέξετε(ή το ανάποδο). Ποιοτικά Wallpapers μπορείτε να βρείτε με πολλούς τρόπους
Εφαρμογές
Σελίδες
Εδώ θα στριμώξουμε και δυο ενδιαφέρουσες εφαρμογές.
Image Color Picker
Αν θέλετε να προσδόσετε την αίσθηση της συνέχειας ανάμεσα στο Wallpaper και στα εικονίδια-widgets σας, τότε αυτό το προγραμματάκι σας είναι υπερχρήσιμο. Με τη βοήθεια του μπορείτε να εντοπίσετε πιο είναι το RGB Code του χρώματος που σας ενδιαφέρει.
Multilive Wallpaper
Είναι ένα live Wallpaper που στην ουσία σας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε ένα διαφορετικό (στατικό) Wallpaper σε κάθε μια απο τις οθόνες σας. Στα Styles θα παρατηρήσετε οτι χρησιμοποιείται αρκετά συχνά
Γραμματοσειρές
Δεν είναι απαραίτητο να αλλάξετε τη γραμματοσειρά, αλλά αν θέλετε να αλλάξετε ολοκληρωτικά look μια αλλαγή γραμματοσειράς θα ήταν θεμιτή.
Αντίθετα με όλα τα άλλα κάτι τέτοιο απαιτεί να έχετε rootάρει τη συσκευή σας, αλλιώς δε κάνετε δουλειά.
Αν είστε Root θα χρειαστείτε δυο πράγματα. ένα πρόγραμμα για να εγκαθιστάτε τα Fonts και τις γραμματοσειρές που σας ενδιαφέρουν.
Font Installer
Με αυτό το προγραμματάκι μπορείτε να αλλάξετε τις γραμματοσειρές σε ROOTED συσκευές.
Typefresh
Μια απο τα ίδια.
Γραμματοσειρές μπορείτε να βρείτε:
Μια πολύ καθαρή γραμματοσειρά είναι η Robotο που χρησιμοποιεί η Google και υποστηρίζει και ελληνικούς χαρακτήρες.
Widgets
Τέλος για να ολοκληρώσετε το Extreme Makeover της συσκευής σας θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε Widgets. Βέβαια στο Android υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες Widgets κατάλληλα για δεκάδες χιλιάδες περιπτώσεις, για αυτό απλά θα σας αναφέρω μερικά από τα πιο χρήσιμα για την περίπτωση μας.
Και όταν λέω χρήσιμα, εννοώ Widgets “πολυμορφικά” που να έχουν πολλά διαφορετικά instances και διαφορετικές χρήσεις, ενώ πολλά απο αυτά σας επιτρέπουν να παίξετε και με τα χρώματα τους, για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
UCCW
To όνομα του σημαίνει Ultimate Custom Widget, και δε θα μπορούσε να έχει πιο ταιριαστό όνομα! Με το UCCW μπορείτε να κάνετε απλά τα πάντα, αφού είναι ένα παντοδύναμο εργαλείο. Το μειονέκτημα του είναι οτι για να το εκμεταλλευτείτε πλήρως θα χρειαστούν ώρες δοκιμών.
Αν θέλετε αποτελέσματα χωρίς προσπάθεια, μπορείτε απλά να κατεβάσετε έτοιμα Skins για την εφαρμογή, τα οποία μόνο έκπληξη μπορούν να προκαλέσουν με την ποικιλία τους. Ένα απλό Google Search για UCCW Skins θα σας πείσει.
Αν πάλι βαριέστε να ψάχνετε στο google(αν είναι δυνατόν! Μήπως θέλετε και κανα ρομπότ να σας καθαρίζει την οθόνη;;) ορίστε 2 πηγές για να βρείτε αρκετά Skins
http://youtu.be/2I9BMECTU6w
Minimalistic Text
Αν έχετε ασχοληθεί έστω και λίγο με τον καλλωπισμό της συσκευής σας, κάπου θα έχει πάρει το μάτι σας το minimalistic Text. Με αυτή την εφαρμογή μπορείτε να προσθέσετε Widgets στην οθόνη σας τα οποία σας προσφέρουν πάρα πολλές πληροφορίες(ημερομηνία, καιρός, επίπεδο μπαταρίας, ξυπνητήρια, ώρα, ημέρα εβδομάδα, νέα μηνύματα και ένα σωρό ακόμα) με τη μορφή κειμένου. Όπως και το UCCW, θα χρειαστεί λίγες δοκιμές για να καταφέρετε τα επιθυμητά αποτελέσματα αλλά αξίζει τον κόπο.
Zooper Widget
Τα Zooper Widget είναι μια πολύ πιο απλή έκδοση του Minimalistic Text, αφού και πάλι σε πρώτο πλάνο είναι το κείμενο, με το οποία αποτυπώνει τις πληροφορίες στην οθόνη σας, παρόλα αυτά τα προκαθορισμένα Widgets, μπορεί να μην σας παρέχουν τις επιλογές του Minimalistic Text, ωστόσο είναι με διαφορά πιο έυκολο στη χρήση, ενώ τα περισσότερα Widgets του είναι αρκετά όμορφα.
Beatiful Widgets, HD Widgets, Fancy Widgets
Αυτά τα τρία λίγο πολύ είναι τα ίδια, και το βασικό Widget που μπορούν να σας προσφέρουν είναι το Top weather widget(ξέρετε τώρα,αυτό πάνω πάνω που έχει ώρα και καιρό με συννεφάκια, ala HTC Sense). Και τα 3 έχουν αρκετά διαφορετικά Widgets και οι προβλέψεις για τον καιρό χρησιμοποιούν διαφορετικές υπηρεσίες για να βρείτε αυτή που σας φαίνεται ακριβέστερη. Τα Fancy Widgets είναι τα μόνα που έχουν δωρεάν έκδοση, και αυτά όμως με περιορισμούς.
Elixir 2 Widgets
Στην ουσία είναι Toggle Widget, μόνο που στην περίπτωση του elixir έχουμε toggles για τα πάντα! Ότι toggle μπορείτε να φανταστείτε, μπορεί να τοποθετηθεί σε Widget οποιουδήποτε μεγέθους.
Simple Calendar Widget, Pure Messenger Widget,Minimal Reader
Τρεις διαφορετικές εφαρμογές για να προσθέσετε αυτά τα βασικά χαρακτηριστικά στις οθόνες σας όσο πιο διακριτικά γίνετε. Και τα 3 έχουν αρκετά λιτή εμφάνιση και ταιριάζουν με οτιδήποτε χρωματικό συνδυασμό επιλέξετε.
CircleLauncher
Με το Circle Launcher μπορείτε να δημιουργήσετε όμορφα Widget Buttons, τα οποία με ένα πάτημα σας εμφανίζουν σε έναν κύκλο τις επιλεγμένες εφαρμογές ή επαφές. Η μεγάλη ποικιλία σε χρώματα το κάνει καλή επιλογή για ανεξάρτητα απο τις υπόλοιπες επιλογές σας.
Αυτά τα λίγα(;) είναι τα πιο βασικά που θα χρειαστείτε για να κάνετε το κινητό σας καινούργιο. Με λίγο ψάξιμο βρήκα ορισμένα εντυπωσιακά Styles στο Mycolorscreen που θα προσπαθήσω να αντιγράψω στο εγγύς μέλλον(αυτό, εκείνο, το άλλο και το παράλλο). Αν τα καταφέρετε πιο γρήγορα από εμένα, βάλτε ένα screenshot της Homescreen σας από κάτω για να δούμε τι ψάρια πιάνετε!
[…] απο λίγο καιρό είχα προσπαθήσει να σας δείξω τα βασικά του Theming του LauncherΑλλιως το "Home Scree…, με βάση την καταπληκτική βάση θεμάτων του myColorscreen. Αν […]
[…] φαν των κλασσικών Launchers μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και εδώ, ενώ αν θέλετε κάτι διαφορετικό δοκιμάστε έναν απο […]
[…] από λίγες μέρες, όταν μιλήσαμε για την ολοκληρωτική μεταμόρφωση της συσκευής σας, άφησα απ’έξω επίτηδες δυο συγκεκριμένα κομμάτια του […]