Εϊναι πάρα πολλοί, αγαπητέ αναγνώστη, που ακούνε Mediatek και βγάζουν σπυράκια , και την ώρα που θα ήθελα πολύ να στηρίξω την Mediatek, δεν κάνει και αυτή τίποτα να βοηθήσει.
Τουλάχιστον στην μικρομεσαία κατηγορία όμως, θα βρείτε την σειρά επεξεργαστών P της Ταϊβανέζικης εταιρίας (με CEO που τον λένε, Rick Chai. ΤΣΑΙ) O Helio P70 είναι ένα μάχιμο SoC αυτής της κατηγορίας, και γενικότερα το Oukitel Y4800 είναι εξίσου μάχιμη επιλογή στην μικρομεσαία κατηγορία.
Για να σας λύσω την απορία εξ’αρχής, το Y στο Υ4800 σημαίνει Young, οπότε όσοι δε νιώθετε νέοι να πάτε άλλου, και σε αντίθεση με ότι συνηθίζει η Oukitel με τα ονόματα των κινητών της, το 4800 δεν είναι η χωρητικότητα της μπαταρίας. Δυστυχώς.
Μπροστά θα βρείτε μια Full HD οθόνη 6.3″ , IPS LCD τεχνολογίας η οποία καταλαμβάνει το 83% της πρόσοψης, με το υπόλοιπο σώμα του κινητού να είναι απο κράμα αλουμινίου.
Στην κορυφή της υπάρχει ένα Notch δάκρυ, σαν αυτά που χύνω οταν βλέπω Notch, και το Panel του Oukitel Y4800 έχει και επίστρωση από Gorilla Glass μεν, τρίτης γενιάς δε.
Όπως είπαμε, κουπί τραβάει ο Mediatek Helio P70 με οκτώ πυρήνες (4x Cortex A73 και 4x Cortex A53) στα 2.1 Ghz με την Mali G72 MP3 να παίζει μπάλα στα γραφικά.
Απο πλευράς μνήμης θα βρείτε 6GB LPDDR4 RAM και 128GB EMMC 5.1 μνήμης, η οποία μπορεί να επεκταθεί μέσω θύρας MicroSD, που ειναι ανεξάρτητη απο τις δύο SIM!
Γενικά η συσκευή ειναι μικρομεσαία κατηγορία τιμής, και οι επιδόσεις της είναι ακριβώς εκει.
Στην πλάτη της υπάρχει μια κεντρική κάμερα 48MP με αισθητήρα της Sony και f/2.0 και μια ακόμα 5MP με f/2.2 που συλλέγει απλά δεδομένα βάθους.
Στο Notch θα βρείτε μια κάμερα 16MP, η οποία χρησιμεύει και για το Face Unlock.
H συνδεσιμότητα βρίσκεται ακριβώς στα μικρομεσαία επίπεδα με το υπόλοιπο κινητό, με Dual SIM Standby, Dual Band WiFi, Bluetooth 4.2, θύρα ακουστικών , Radio FM, και GPS με Glonass.
Κάτω απο την κάμερα, θα βρείτε και ένα συνηθισμένο Fingeprint Scanner που αναπολώ ταμάλα μετά το βασανό που ζώ με το Fingerprint Scanner στην οθόνη του Mi9T.
Έξτρα ανέσεις, οπως υπέρυθρες και NFC δεν υπάρχουν, ενώ ακόμα και το USB Type-C είναι πολυτέλεια απο οτι φαίνεται, αφού θα βρείτε απλά μια Micro-USB θύρα.
Απο εκει φορτίζετε την μπαταρία 4000mAh της συσκευής, η οποια είναι φυσικά καλή σαν αριθμός, αλλα ντροπή για την Oukitel, που συνήθως μας κυκλοφορεί συσκευές με 8.000 και 10.000 mAh. Επαναλαμβάνω ομως, είναι 4000mAh, δεν είναι και για να παραπονιόμαστε.
H τιμή της συσκευής τώρα, είναι στα 183€ στο Flash Sale του Gearbest, που τουλάχιστον εγώ τη βρίσκω.. meh.
Μιλάμε για ένα τηλέφωνο που κατά βάση έρχεται για να κοντράρει συσκευές, οπως τα Redmi Note 8, Realme 3 Pro και Lenovo Z6 Lite, οντας λιγότερο “επώνυμο” απο αυτά, αλλα κυρίως, με πολύ λιγότερο εξοπλισμό, την ώρα που είναι ακριβότερο.
Γιατί να προτιμήσετε αυτό; Εσείς θα μου πείτε.
[calloutangr header=”Αποκτήστε το OUKITEL Y4800 στα 183€” subheader=”Στο Flash Sale του Gearbest” url=”https://www.gearbest.com/cell-phones/pp_009745401970.html?wid=1349303&lkid=78554564″]