LG G8s Review: Το καλύτερο Smartphone στα χρήματα του, που δε θέλει κανείς.

0

Το LG G8s είναι μια ακόμα εξαιρετική συσκευή της LG, που πιθανότατα θα περάσει απαρατήρητη..εξαιτίας της LG.

Το τελευταίο μέλος της σειράς G, έχει ολα τα θετικά που έκαναν τη σειρά γνωστή, αλλά συνεχίζει να έχει τα ίδια προβλήματα, με την LG να τα κάνει λίγο χειρότερα, παίρνοντας ορισμένες ακατανόητες αποφάσεις, με την κυριότερη απο αυτή να είναι το ίδιο το G8s.

Γιατι το λέω αυτό; Γιατί πολύ απλά το G8s είναι μια κομμένη έκδοση του LG G8, το οποίο δεν είδαμε ποτέ στην Ευρώπη, χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Παρότι στο Review δε θα τα βάλω στη ζυγαριά, αφού για εμάς δεν υπάρχει στην πράξη το G8, θα ας αναφέρω απλά ότι στη διαδρομή από το G8 σε G8s, χάσαμε το Quad Dac στη θύρα ακουστικών, και την ειδική δονούμενη QHD+ OLED οθόνη, που χρησιμοποιείται σαν ακουστικό και δεύτερο ηχείο, αφού εδώ έχουμε μια “απλή” FHD+ OLED οθόνη. Τέλος χάσαμε to Ράδιο.

Το σημαντικό όμως, είναι οτι αυτά που έμειναν συνεχίζουν να αποτελούν μια εξαιρετική για τα λεφτά της συσκευή, και αυτό θα εξετάσουμε παρακάτω.

Χαρακτηριστικά LG G8s

  • Διαστάσεις: 155.3 x 76.6 x 8 mm, 181 g
  • Οθόνη: 6.21″ G-OLED FHD+ DCI-P3 100%, HDR10, Dolby Vision, Always-on display
  • CPU: Qualcomm SDM855 Snapdragon 855
  • GPU:Adreno 640
  • RAM: 6GB
  • Εσωτερική μνήμη: 128GB UFS 2.1 επεκτάσιμη μέσω MicroSD Υβριδικής θύρας..
  • Κάμερα12MP(f/1.8, 27mm (standard), 1.4µm, PDAF, OIS) + 12MP( f/2.6, 49mm (telephoto), 1.0µm, PDAF, 2x optical zoom) + 12MP(f/2.4, 14mm (ultrawide), 1.0µm)
  • Εμπρόσθια κάμερα: 8 MP (f/1.9, 26mm (wide), 1.12µm, AF) + TOF 3D camera, f/1.4
  • Συνδεσιμότητα: Dual SIM Standby με B20, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, BT 5.0,A2DP, LE, aptX HD, GPS με A-GPS, GLONASS, USB Type-C 3.1, Θύρα ακουστικών, NFC
  • Μπαταρία: 3550mAh με φόρτιση 18W
  • Λογισμικό: Android 9.0
  • Αλλα χαρακτηριστικά: Stereo ηχεία, IP68/ MIL-STD 810, Air gestures, Hand ID,
Design-Κατασκευή

Στο κομμάτι του Design, το LG G8s έχει το μεγαλύτερο ψεγάδι του, το οποίο ή θα καταπιείτε και θα συνεχίσετε, ή θα σας κάνει να το προσπεράσετε: Έχει το μεγαλύτερο Notch που θα δείτε σε κινητό του 2019 , και παρότι υπάρχει λόγος που είναι εκεί, το πρόβλημα παραμένει.

Αν αναρωτιέστε γιατί η LG επέλεξε να αφήσει ολόκληρο αυτό το Notch και δεν πέρασε σε ένα πιο.. εμφανίσιμο τρόπο να κρατήσει την εμπρόσθια κάμερα χωρίς περιθώρια, η απάντηση είναι απλή.

Μέσα στο Notch δε θα βρείτε μόνο την Selfie κάμερα στα 8MP(F1.9, 1.12μm, HDR Full HD Video) αλλα και έναν Time Of Flight αισθητήρα (F/1.4) ο οποίος χρησιμοποιεί υπέρυθρες για να χαρτογραφήσει τα πάντα στην εμβέλεια του και να προσφέρει δεδομένα βάθους.

Αυτός ο δεύτερος αισθητήρας είναι υπεύθυνος για ένα από τα πιο χρήσιμα, και ένα απο τα πιο άχρηστα χαρακτηριστικά του LG G8s, αφού από τη μία προσφέρει πιο πολύ ασφαλέστερη έκδοση του Face unlock, η οποία χρησιμοποιεί ένα τρισδιάστατο μοντέλο του προσώπου σας για να ξεκλειδώσει, ενώ από την άλλη κάνει δυνατή την χρήση Air Gestures, τα οποία ελάχιστα έχουν να σας προσφέρουν στην καθημερινή επαφή σας με τη συσκευή.

Το LG G8s είναι ένα σάντουιτς από Gorilla Glass, (Gorilla Glass 5.0 μπροστά, και Gorilla Glass 6.0 πίσω) με αλουμινένιο σκελετό ενδιάμεσα, κάτι που το κάνει σχεδιαστικά, παρόμοιο με το 90% των συσκευών που κυκλοφορούν.

Στην πλάτη του υπάρχει ένας αισθητήρας αποτυπωμάτων, ο οποίος μπορεί να δείχνει παλιομοδίτικος έξω από την οθόνη, αλλά είναι ΑΚΑΡΙΑΙΟΣ, και δε σφάλει σχεδόν ποτέ, σε σημείο που με κάνει να δυσκολεύομαι να επιστρέψω σε σε συσκευή με In Display Scanner.

Ε κει θα βρείτε και την τριπλή κάμερα της συσκευής για την οποία θα μιλήσουμε αργότερα, αλλά δεν μπορώ παρά να παραδεχτώ την LG, απο τη στιγμή που το Module των καμερών δεν εξέχει σχεδόν καθόλου από την πλάτη του κινητού, κάτι που έχω να δώ καιρό.

Παρότι στην βάση του θα βρείτε και USB Type-C και θύρα ακουστικών, το κινητό της LG, συνεχίζει να είναι πιστοποιημένο με IP68 Rating, αλλά και MIL-STD 810 που διασφαλίζουν ότι αντέχει σε νερό, σκόνη, πτώσεις, και γενικά θα χρειαστείτε κόπο για να το βγάλετε νοκ αουτ.

Στην αριστερή πλευρά υπάρχουν τα Volume Buttons, και ένα κουμπί για το Google Assistant που μπορείτε να απενεργοποιήσετε αν θέλετε, ενώ δεξιά θα βρείτε μόνο το power Button, που είναι αναίτια ψηλά, αλλά με το Face Unlock και τα Double tap to wake & Sleep το χρησιμοποιώ ελάχιστα.

Γενικά με διαστάσεις 155.3 x 76.6 x 8 mm και βάρος 181 γραμμάρια, το LG G8s δεν είναι ούτε το μικρότερο, ούτε το ελαφρύτερο κινητό που έχετε δει στη διάσταση της οθόνης του, αλλά καταφέρνει να είναι πάρα πολύ βολικό στο κράτημα ακόμα με και το ένα χέρι.. αρκεί να έχετε βεντούζες.

Για το γλίστρημα του γυαλιού, δυστυχώς δεν μπορείτε να κάνετε και πολλά πέρα απο το να βάλετε μια θήκη, με την LG να περιλαμβάνει μία στη συσκευασία.

Οθόνη

Επιστρέφοντας στην πρόσοψη, θα βρείτε την G-OLED οθόνη 6.21″ με Full HD+ ανάλυση (1080 x 2248 pixels) και επίστρωση απο Gorilla Glass 5.0, όπως είπαμε.

Το εντυπωσιακό OLED Panel της LG, καλύπτει το DCI-P3, υποστηρίζει HDR10 και Dolby Vision, ενώ “τρέχει” μόλις στα 60hz, οπότε αν ψάχνετε μια High refresh rate οθόνη, θα πρέπει να κοιτάξετε αλλού.

Πέρα απο αυτό ομως, η οθόνη του G8s είναι υποδειγματική και αντάξια μιας ναυαρχίδας, με πιστότατη απόδοση των χρωμάτων, εντυπωσιακά μαύρα, φωτεινότητα που δεν προβληματίζει σε οποιεσδήποτε συνθήκες, και κορυφαίες γωνίες θέασης.

Χωρίς να έχει την κορυφαία οθόνη της αγοράς, το LG G8s, έχει μια πραγματικά καλή οθόνη, η οποία έχει και μια απο τις πιο πλούσιες Always On λειτουργίες, που σε αντίθεση με το LG G7, εδώ έχουμε μπαταρία που μπορεί να την υποστηρίξει.

Αυτονομία

Γιατί φαίνεται πως η LG έβαλε μυαλό, και μετά το G7 που ήταν μια εξίσου καλή πρόταση την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σε ανάγκαζε να κάνεις υποχωρήσεις για να βγάλει τη μέρα.

Εδώ δεν έχουμε τέτοιο θέμα, αφού στο εσωτερικό του LG G8s, θα βρείτε μια μπαταρία 3550mAh, η οποία μπορεί να κρατήσει τα φώτα ανοιχτά για μια ολόκληρη μέρα με χαρακτηριστική άνεση, ακόμα και με βαριά χρήση.

O Snapdragon 855 και το Software της LG κάνουν εξαιρετική διαχείριση, και ένα Dark Mode που θα έρθει πιθανότατα με το Android 10, θα προσθέσει ακόμα μερικές ώρες λειτουργίας στο τηλέφωνο, χάρη στην OLED οθόνη, ακόμα και έτσι όμως, το LG G8s θα φτάσει μέχρι το τέλος της ημέρας.

Δεν υπάρχει περίπτωση βέβαια, να δείτε δεύτερη μέρα. Αν θέλετε, πάντως δεν υπάρχει λόγος να φορτίσετε το βραδυ, αφού το LG G8s υποστηρίζει ταχεία φόρτιση μέσω του Quick Charge 3.0 στα 18W, οπότε μιαμιση ωρίτσα είναι αρκετή για μια πλήρη φόρτιση.

Αν το προτιμάτε, υπάρχει και επιλογή για ασύρματη φόρτιση, η οποία είναι αρκετά πιο αργή όμως, παρόλα αυτά δεν παύει να είναι ΠΟΛΥ χρήσιμη, αν μοιράσετε από έναν Qi φορτιστή σε γραφείο και κομοδίνο.

SoC – Επιδόσεις

Το LG G8s είναι ναυαρχίδα, και έρχεται με Hardware αντάξιο της κατηγορίας.

Έτσι στο εσωτερικό του θα βρείτε τον Snapdragon 855 της Qualcomm, με 6GB RAM και 128GB UFS 2.1 μνήμης, με δυνατότητα επέκτασης μέσω MicroSD κάρτα, η οποία καταλαμβάνει όμως τη θύρα της δεύτερης SIM στην Dual SIM έκδοση.

Θα μπορούσα απλά να σας αραδιάσω τα Benchmarks και να πάω παρακάτω, αλλα δε θα το κάνω, γιατι πρέπει να δώσω τα εύσημα στην LG σε αυτή την περίπτωση σε ένα κομμάτι που συνήθως την κατακρίνω.

Το LG G8s είναι μια πολύ γρήγορη συσκευή, κυρίως όμως είναι μια συσκευή χωρίς σκαμπανεβάσματα, και σε αυτό συντελεί και το Software της LG, που μπορεί εμφανισιακά να είναι ακόμα πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό, δεν παύει να είναι εξαιρετικά καλογραμμένο, και να εκμεταλλεύεται στο έπακρο το Hardware της συσκευής, με αποτέλεσμα να αποδίδει σταθερά στο 90-95%, χωρίς βουτιές στην απόδοση.

Σε όλη τη διάρκεια της χρήσης, η μόνες φορές που παρατήρησα σχετικά ανεβασμένη θερμοκρασία, ήταν κατα την εγγραφή 4K Video, οπότε ούτε σε αυτον τον τομεα θα αντιμετωπίσετε προβλήματα.

Κάμερα

Εξίσου σταθερή είναι απόδοση και της κάμερας στο G8s.

Στην πλάτη του θα βρείτε μια τριπλέτα με όλους τους απαραίτητους φακούς για μια ναυαρχίδα του 2019. Εκτός βέβαια αν είσαι το Google Pixel.

Έτσι υπάρχει:

  1. Κεντρικός αισθητήρα 12MP με F/1.8 , μέγεθος Pixel 1.4μm, PDAF και Οπτική σταθεροποίηση.
  2. Δευτερεύων αισθητήρας 12MP με τηλεφακό για 2x οπτικό ζουμ, με F/2.6 και μέγεθος pixel 1.0μm.
  3. Ένας ακόμη αισθητήρας 13MP με F/2.4, pixel 1.0μm και υπερευρυγώνιο φακό 136º

H κεντρική κάμερα της συσκευής τα πάει περίφημα σχεδόν σε ολες τις συνθήκες, αφού με ενεργοποιημένο το αυτόματο HDR, το λογισμικό της LG καταφέρνει να σας προσφέρει φωτογραφίες ικανοποιητικές σε κάθε κλικ.

Στο φως της ημέρας, η κάμερα του G8s βγάζει πολύ καλές φωτογραφίες, με πιστά χρώματα, πλούσιες λεπτομέρειες, και καλή αντίθεση στις περισσότερες περιπτώσεις.

Στο λίγο φως τα πράγματα ζορίζονται, ακόμα και με το Night View Mode, αφού το κινητό της LG, δε φτάνει σε καμία περίπτωση τα αποτελέσματα των κορυφαίων κινητών σε αυτή την κατηγορία οπως τα Pixel και τα κορυφαία κινητά της Huawei.

Πολλές περισσότερες φωτογραφίες σε Full ανάλυση, μπορείτε να βρείτε εδώ

Η ζουμαρισμένες φωτογραφίες μέσω του τηλεφακού συνεχίζουν να έχουν αρκετές λεπτομέρειες, με τα χρώματα όμως να είναι σαφώς πιο φτωχά , ενώ και η κάμερα με τον ευρυγώνιο φακό, παρότι καταφέρνει να διατηρήσει λεπτομέρεια ακόμα και στις άκρες της φωτογραφίας συνεχίζει να προσφέρει αρκετά κατώτερα αποτελέσματα απο τον κεντρικό αισθητήρα

Στο κομμάτι του βίντεο, το G8s τα πάει εξαιρετικά αφού σας προσφέρει 1080p@60FPS σε κανονικό και ευρυγώνιο φακό, ενώ στο 4K, ο κεντρικός αισθητήρας φτάνει και πάλι τα 60FPS, ενώ ο ευρυγώνιος σταματάει στα 30.

Λόγο της απουσίας οπτικής σταθεροποίησης στον τηλεφακό, δεν μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε στην καταγραφή Video, οπότε ολο το 8Χ ζουμ που σας προσφέρει η εφαρμογή είναι ψηφιακό.

Και μιας και ανέφερα την εφαρμογή, το Camera app της LG, είναι πραγματικά το 80% της δύναμης της κάμερας το G8s, αφού πραγματικά είναι οτι πιο πλήρες έχετε δει στην αγορά μαζί με αυτή της Huawei.

Full Manual Controls σε φωτογραφία και βίντεο, εύκολη πλοήγηση στις πάρα πολλές επιλογές της κάμερας, και ενσωματωμένες λειτουργίες Virtual Search, Virtual Shopping για να ανακαλύψετε τι είναι αυτό που στοχεύετε με την κάμερα σας και πόσο μπορείτε να το αγοράσετε και QR Scanner.

H εναλλαγή των καμερών γίνεται μέσω ενός πλήκτρου που βρίσκεται πάντα εμφανές,ενώ με παρατεταμένο πάτημα πάνω του, μπορείτε να μεταφερθείτε χωρίς διακοπή σε όλο το εύρος του κάδρου που σας προσφέρουν οι τρεις κάμερες του G8s, κάτι που αν θυμάμαι καλά δεν έχω ξαναδεί.

Σε γενικές γραμμές η εμπειρία της κάμερας στο LG G8s, δεν είναι στα επίπεδα των υπόλοιπων ναυαρχίδων της αγοράς, αλλά την ίδια στιγμή ούτε η τιμή του είναι, και στα 400€ που παίζει αυτή τη στιγμή το κινητό της LG, ΔΕΝ θα βρείτε καλύτερη κάμερα, εκτός ίσως απο το Pixel 3a, που χάσει σε όλες τις άλλες κατηγορίες.

Ζ-Camera

H εμπρόσθια κάμερα, πέρα από τις Selfies, είναι χρήσιμη και για πολλές ακόμα λειτουργίες, αφού εκτός του αισθητήρα 8MP (F/1.9, 1.12μm Pixel autofocus) θα βρείτε όπως είπαμε και τoν ToF αισθητήρα, ένα ζευγάρι που η LG ονομάζει Ζ-Camera

Στο κομμάτι των Selfies το G8s τα πάει εξαιρετικά , με τον αισθητήρα μπροστά να έχει και autofocus, και στο Portrait mode ο διαχωρισμός του στόχου απο το Background είναι πολύ καλός ακόμα και σε δύσκολες περιπτώσεις. Μέσω της εφαρμογές, θα βρείτε και Studio Mode το οποίο έχει πολλά εφε, με μέτρια αποτελέσματα, ενώ έχετε και δυνατότητα καταγραφής Full HD video , αυτόματο HDR, και υποστήριξη Gestures.

Ο Time Of Flight αισθητήρας απο την άλλη, είναι υπεύθυνος για το ασφαλές Face Unlock ακόμα και στο σκοτάδι, τα Air Gestures, και τo talk-to-the-hand unlock που χαρτογραφεί τις φλέβες στο χέρι σας, και χρησιμοποιεί αυτό το μοναδικό για κάθε άνθρωπο pattern για να κλείδώνει τη συσκευή σας.

Τόσο το Hand-id όσο και τα Air Gestures, είναι περισσότερο Gimmick πάρά κάτι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε καθημερινή βάση, δεν παύουν ομως να είναι χρήσιμα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, οταν βέβαια τα καταφέρετε να δουλέψουν σωστά.

Η διαδικασία αυτή έχει πολύ Trial and error, αφού ειναι προφανές ότι ακόμα και με τη χρήση του ToF αισθητήρα, δεν υπάρχει ακόμα η τεχνογνωσία για γίνουν αυτές οι λειτουργίες, χρήσιμες σε μεγάλο αριθμό χρηστών, η οποίοι δε θα θέλουν να κάνουν 50 δοκιμές για να το πετύχουν.

Είναι έξυπνο το να μπορείς με βρεγμένα χέρια να απορρίψεις μια κλήση, ή να ανοίξεις το Youtube και να αυξομειώσεις την ένταση, αλλά το να πας να βρείς μια πετσέτα να σκουπιστείς και να το κάνεις με τον συμβατικό τρόπο είναι ΠΟΛΥ πιο γρήγορο από τα air Gestrures 9 στις 10 φορές, δεν έχει και πολύ νόημα.

Ήχος

Στον τομέα του ήχου έχουμε μια μέτρια κατάσταση, αφού ναι μεν το ακουστικό του λειτουργεί ως δεύτερο ηχείο για να σας προσφέρει στέρεο ήχο, αλλά δεν έχει την απαιτούμενη ένταση για να κάνει τη διαφορά, την ώρα που και το κεντρικό ηχείο, δεν είναι άσχημο, αλλά έχει απολέσει πλέον τη Boombox ιδιότητα του και ακούγεται πολύ πιο ρηχό από το αντίστοιχο του LG G7.

H ίδια χλιαρή προσέγγιση υπάρχει και στο κομμάτι των ακουστικών, αφού η LG παραμένει πιστή στην θύρα ακουστικών, δυστυχώς όμως, όπως σας είπα και στην αρχή, το τετραπλό DAC του G7 και του G8 έχει πάρει πόδι με τις επιδόσεις της θύρας να είναι καλές, αλλα μέχρι εκει.

Δυστυχώς κάπου στο δρόμο χάθηκε και ο δέκτης ραδιοφώνου, οπότε αν είστε και εσείς ένας από τους υπόλοιπους 10 που έχουμε μείνει να ακούμε ράδιο στο κινητό, ατυχήσατε.

Στη συσκευασία του κινητού θα βρείτε και ένα αρκετά καλό ζευγάρι ενσύρματων ακουστικών.

Και αν ο ήχος, είναι μέτριος σε σχέση με το παρελθόν της LG, αυτό που έρχεται ισάξιο, αν όχι αναβαθμισμένο, είναι το σύστημα ανάδρασης.

Τα μοτεράκια δόνησης του G8s, κάνουν εξαιρετική δουλειά, και μεταφέρουν  την αίσθηση των ενεργειών σας στα χέρια σας, είτε όταν πληκτρολογείτε είτε κατά τις κλήσεις, τα taps στα μενού, και φυσικά στα Controls της κάμερας, εκει που πραγματικά δίνουν άλλη αίσθηση.

Συνδεσιμότητα

Ένα κινητό όμως, πρέπει να είναι πρώτα τηλέφωνο, και εδώ το LG G8s τα πάει άψογα, με τις κεραίες του να είναι από τις καλύτερες που έχω δει σε τηλέφωνο τελευταία.

Πολύ καλή ποιότητα κλήσεων, απροβλημάτιστη σύνδεση WiFi και δεδομένων, και γενικά επιβεβαίωση, οτι στις μικρές λεπτομέρειες, που κάνουν σημαντική διαφορά στη μακροχρόνια σχέση σας με ένα τηλέφωνο, η LG κάνει καταπληκτική δουλειά.

Η έκδοση που κρατάω στα χέρια μου είναι η Dual SIM, και παρότι στην αγορά θα βρείτε και Single SIM, δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να την προτιμήσετε αφού είναι ακριβότερη. Το G8s μπορεί να λειτουργήσει σε όλες τις μπάντες του 3G και του 4G στη χώρα μας, ενώ υποστηρίζει και Carrier Aggregation για να σας δίνει πρόσβαση σε 4G+ και ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες.

H συσκευή είναι εξοπλισμένη με Dual Band WiFi 802.11a/b/g/n/ac 2.4Ghz/5.0Ghz, Bluetooth 5.0(A2DP, LE, aptX HD), GPS με Glonass και Galileo, NFC, θύρα ακουστικών, και μία USB Type-C θύρα με USB 3.1 και υποστήριξη OTG.

Λογισμικό

Τέλος, έχουμε το λογισμικό.

Η LG χρησιμοποιεί το κλασσικό LG UI που είδαμε στα G7/V40 που βασίζεται στο Android 9.0, αφού το ανανεωμένο UI της κορεάτικης εταιρίας, που φεύγει από την πεπατημένη, και θυμίζει περισσότερο το One UI της Samsung, παρά αυτό που έχουμε τώρα, είναι για την ώρα αποκλειστικό προνόμιο του LG G8x.

To Software είναι το πρόβλημα της LG, εδώ και αρκετά χρόνια, αλλα όχι για τους λόγους που φαντάζεστε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αδυναμία της εταιρίας να υποστηρίξει με αναβαθμίσεις ακόμα και τις κορυφαίες συσκευές της.

Πέρσι τέτοιο καιρό, στο Review του LG G7, σας έλεγα για το Κέντρο αναβαθμίσεων που είχε ανοίξει η LG στις αρχές του 2018, αλλά μέχρι και τώρα, η κατάσταση δεν έχει αλλάξει, παρότι τουλάχιστον με το G8 η LG δηλώνει προετοιμασμένη να το αναβαθμίσει σε Android 10 πριν μας αφήσει το 2019. Μια επίδοση γενικά μέτρια, ΑΛΛΑ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ για τα δεδομένα της LG.

Αυτό που δεν αλλάζει με το παλιό, ή το καινούργιο UI, με το Android 8, το 9 ή το 10, είναι ότι το skin και οι επεμβάσεις της LG στο Android, προσφέρουν μια από τις πιο σταθερές εμπειρίες χρήσης που μπορείτε να βρείτε σε Android τηλέφωνο.

Οι επιλογές είναι αμέτρητες, και παρόλα αυτά τις βρίσκετε πανεύκολα, ενώ μετά απο 8 μήνες με το G7, και 2 ακόμα με το G8s, δεν έχω δεί ούτε μισό Force Close, δεν έχω χρειαστεί να κάνω ποτέ restart “για να ξεκολλήσει” κάτι.

Γενικά η LG παρά τον πόλεμο που έχει δικαιολογημένα δεχθεί στο παρελθόν για τα λάθη της, ΔΕΝ έχει λάβει την αναγνώριση που της αξίζει, για την εμμονή της σε λεπτομέρειες που κάνουν την επαφή σας με το τηλέφωνο τόσο καλύτερη σε βάθος χρόνου που κάνουν τη μετάβαση σε άλλα κινητά δύσκολη, γιατί σε κάθε απόφαση της, η LG φαίνεται πως πρώτα από όλα σέβεται αυτόν που θα αγοράσει το τηλέφωνο της, και μετά το αν θα βολέψει την γραμμή παραγωγής. Και αυτό δεν το βλέπουμε συχνά πλέον.

Πίσω στο θέμα μας, το Software της LG στο G8s, βασίζεται στο Android 9.0, με Security Patch Σεπτεμβρίου. Υποστηρίζει Widevine L1 DRM και HD Netflix, έχει A/B Partitions για Seamless updates, μέσω του Project Treble, ενώ και το Camera2Api είναι ενεργοποιημένο εξ’ορισμού, οπότε μπορείτε να δοκιμάσετε ένα port της Google Camera, για να δείτε τα μαγικά του HDR+ της Google με το Hardware του G8s.

To χειρότερο κομμάτι του LG UI, είναι με διαφορά ο Launcher της συσκευής, τον οποίο θα πρέπει να αλλάξετε με το που θα το ανοίξετε.

Από την άλλη, μέσα στις ρυθμίσεις, θα βρείτε επιλογή ανάμεσα στο κλασσικό Navigation system με τα τρία κουμπιά, ή Gesture controls με το “Pill-Home” της Google,  ενώ υπάρχει και η Floating Bar, που προσθέτει μια ανοιγόμενη μπάρα γεμάτη συντομεύσεις στο κινητό σας.

Ανάμεσα σε άλλες επιλογές, θα βρείτε και το Gaming Mode, το Dual Apps, που σας επιτρέπει να τρέχετε δύο διαφορετικά instances της ίδιας εφαρμογής, ρυθμίσεις για την εμφάνιση του Notch που τη LG ονομάζει “New Second Screen”

Εξίσου πολλές επιλογές θα βρείτε και στις ρυθμίσεις της οθόνης, με το True View να ρυθμίζει αυτόματα τα χρώματα ανάλογα με τον περιβάλλοντα φωτισμό, την αυτόματη ενεργοποίηση του HDR οταν παρακολουθείτε Video, πολλές ρυθμίσεις για να φέρετε την χρωματική απόδοση της οθόνης πιο κοντά στα γούστα σας,ενώ όπως είπαμε υπάρχει και επιλογή για Always On λειτουργία της οθόνης, με πάρα πολλές επιλογές.

Συνοψη- Τιμή αγοράς

Το LG G8s κοστίζει περίπου 400€ στα σκρουτζομάγαζα, και το ξεπακετάρισμα του ειναι μια ακόμα ένδειξη οτι η LG σέβεται τα λεφτά που της δίνετε, αφού στη συσκευασία θα βρείτε το κινητό, έναν ταχυφορτιστή 18W, μια εξαιρετική θήκη σιλικόνης, που δεν μου κάνει καρδιά να αλλάξω, ένα πανάκι για να καθαρίζετε την οθόνη(!) και ένα ζευγάρι πολύ καλά ακουστικά. ΠΛΗΡΕΣ ΠΑΚΕΤΟ ΧΡΗΣΗΣ.

Για τα λεφτά του αυτή τη στιγμή το θεωρώ την καλύτερη λύση, αφού με 400€ παίρνετε AMOLED οθόνη 6.2″, Snapdragon 855 με 6GB RAM, επεκτάσιμη μνήμη 128GB, πολύ καλές κάμερες, καλή αυτονομία, θύρα ακουστικών, στέρεο ηχεία, IP68/MIL-STD 810, ασύρματη φόρτιση, και USB Type-C 3.1.

Παραδεχτείτε το, αν αυτή η παραπάνω λίστα σε αυτά τα λεφτά, έγραφε, Xiaomi, Samsung η γενικά οτιδήποτε εκτός από LG, τώρα θα είχαμε κινητοποιήσεις στην Ομόνοια για να το κάνουμε επίσημο κινητό της χώρας μας για το 2019.

Αν θέλετε τη γνώμη μου, όσοι κινείστε σε αυτά τα λεφτά, αφήστε στην άκρη το τι “είχε πάθει μια φορά ένα G4” που είπε ο Τάκης, ο γνωστός tech guru απο την Πάνω Παναγιά, γιατί πλέον είμαστε στο G8(s) και το κινητό της LG αξίζει το κάθε ευρώ που θα του ακουμπήσετε.

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

2 Comments
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating Add your review
  1. Καλησπέρα κ παλι, επειδη μαλλον θα το παρω το κινητο ξέρεις αν εχει αναβαθμιστεί σε android 10???ευχαριστώ κ πάλι

    • Καλημερα Πέτρο, όχι ακόμα, για Q3 2020 το έχει προγραμματίσει η lg για αναβάθμιση, οπότε σε κάνα δίμηνο

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo